Haka jatkoon dramaattisten vaiheiden jälkeen

Tehtaan kentällä nähtiin kiirastorstaina todellista cup-draamaa, kun Haka ja Honka iskivät yhteen 5. kierroksen ottelussa. Haka käänsi Hongan taukojohdon edukseen ja voitti 3-2 (1-2).

Ottelu oli vauhdikas alusta lähtien ja Haka meni johtoon hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. Joni Mäkelä riisti pallon, puijasi Hongan puolustajan ja sijoitti pallon kylmäverisesti verkkoon.

Honka tuli tasoihin muutama minuutti myöhemmin. Hakan puolustus hävisi keskityspallon ja John Weckström liukui pallon tolpan juuresta sisään.

Juuri ennen taukovihellystä nähtiin Tehtaan kentällä todellista dramatiikkaa. Ville Kauppinen ja Roni Porokara törmäsivät pallontavoittelutilanteessa.

Erotuomari määräsi rangaistuspotkun, mutta Kauppinen loukkaantui tilanteessa pahasti. Peli oli keskeytyksissä vartin verran. Sitten Saku Pesonen asteli tolppien väliin, Weckström pallon taakse rangaistuspilkulle ja peli oli pian 1-2.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Haka. Toista puoliaikaa oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Mäkelä näki jälleen tilaisuutensa tulleen. Taas hyvä riisto ja kylmäpäinen viimeistely.

Haka sai tasoituksesta virtaa ja johtomaalia ei jouduttu odottamaan kuin neljä minuuttia. Niilo Mäenpää antoi maalin eteen erinomaisen keskityksen ja Kasperi Liikonen tykitti voitto-osuman yläriman kautta. Samassa tilanteessa Liikonen loukkasi itseään ja joutui tulemaan vaihtoon.

Peli aaltoili lopussa päästä päähän ja molemmilla oli omat mahdollisuutensa lisäosumiin. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja näin Haka selviytyi 6. kierrokselle. Seuraavalla kierroksella vastaan tulee Kakkosen MuSa ja tuon kierroksen runkopäivä on 16.4.

Kauppisen tilanteesta tuli ottelun päätyttyä sen verran lisätietoa, että kyseessä oli ilmeisesti aivotärähdys. Mediheli tuli Tehtaan kentälle, mutta sen kyytiä Kauppinen ei tarvinnut. Haka-vahti matkusti lisätutkimuksiin Tampereelle ambulanssilla.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen (46. Saku Pesonen), Aapo Mäenpää (var.), Mikko-Petteri Latosaari, Juho Pirttijoki, Mikko Innanen, Cheyne Fowler, Niilo Mäenpää, Kasperi Liikonen (61. Jarno Mattila), Tuomas Lähdesmäki (83. Anton Popovitch), Joni Mäkelä, Kalle Multanen.