Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Mikkis” tyytyväinen cup-arpaan

Hakalle arvottiin maanantaina Respect Suomen Cupin 5. kierroksen vastus, kun arpa heitti vastustajaksi FC Hongan. Mikko-Petteri Latosaari on nauttinut cup-tunnelmasta ja odottaa mielenkiintoista 5. kierroksen kamppailua. 

Haka tuli Suomen Cupiin mukaan kolmannelle kierrokselle ja on joutunut kahdessa pelissään tiukoille. Kakkosessa pelaava Pallo-Iirot kaatui vasta jatko-ottelun jälkeen ja Kolmosessa pelaava Töölön Taisto ei taipunut helpolla, kun Haka nappasi 1-0-voiton. Latosaari on ollut cup-pelien kovuudesta mielissään. 

– Cupissa on ehdottoman hienoa, että altavastaajat pystyvät haastavat ja kaikki on mahdollista. Jokaiseen peliin tarvitaan sataprosenttisen keskittymisen. Ei ikinä tiedä mitä tapahtuu ja aina täytyy pelata täysillä, Latosaari muistuttaa. 

Hakan seuraavaksi vastustajaksi heitettiin kovasti muuttunut FC Honka. Espoolaisjoukkueen ympärillä pyöri kaikenlaista pitkin talven, mutta lopulta sille löytyi uusi omistaja ja se otti Pallohongan paikan Kakkosessa. Honka on kasannut kovaa joukkuetta tulevaksi kaudeksi, kun mukaan ovat liittyneet runsaasti liigakokemusta omaavat Roni Porokara, Nicholas Otaru, Antonio Inutile sekä Hakassakin pelannut John Weckström. Oman erityismielenkiintonsa tuo myös se, että joukkuetta valmentaa Hakaa puolentoista kauden ajan luotsannut Juho Rantala.

– Jätkien kanssa juttelimme jo aiemmin, että miten hauska olisi pelata Honkaa vastaan. On hieno kohdata ”Jallun” joukkue ja nähdä miten hän on saanut joukkueen pelin pyörimään. Siellä on ollut paljon myllerrystä talven aikana, mutta heillä on todella kova joukkue kasassa, Latosaari varoittaa. 

Haka pääsee pelaamaan ottelun Tehtaan kentälle ja Latosaari pitää kotietua tärkeänä.

– Tässä on pelattu jo kaksi vieraspeliä ja vaikkeivät ne mitään pitkiä matkoja olleetkaan, niin on aina mukavampi pelata kotona. Se helpottaa aina valmistautumista vähän. 

Hakan ja Hongan välisen Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelun ajankohta päätetään piakkoin. Sitä ennen Haka kuitenkin on tulessa Tehtaan kentällä perjantaina, kun paikallisvastustaja Ilves saapuu Suomen kauneimmalle jalkapallostadionille. Ottelu alkaa kello 16.00. Lipun hinta otteluun on 5 euroa ja 200 ensimmäiselle lipun ostaneelle Ravintola Liekki tarjoaa ottelupurtavan ravintola Paviljongissa ennen peliä.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT