Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lauantaina Poriin

Haka jatkaa harjoitusotteluitaan lauantaina, kun se kohtaa tulevan kauden vastustajansa FC Jazzin Porin Karhuhallissa.

Haka on pelannut tänä talvena kaksi harjoitusottelua. VPS kaatui Vaasassa hienosti 3-1 ja Ilveksen kanssa pelattiin maaliton tasapeli Pirkkahallissa. Nyt ensimmäistä kertaa vastaan asettuu toinen Ykkösen joukkue.

– Hienoa lähteä Poriin ja he ovat yksi meidän ensi kauden vastustajista. Kiva nähdä missä menemme tällä hetkellä heihin verrattuna. Meidän isona teemana on ollut testipelaajien tarkkailu ja samalla kokoamme pieniä palasia myös omassa pelissämme, Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertoo.

Hakan riveissä nähdään kolme uutta testipelaajaa. 21-vuotias Vili Roivainen teki viime kaudella sopimuksen KuPS:n kanssa, mutta peliaikaa ei kuopiolaisseurassa herunut. Hän pelasikin loppukauden Kakkosessa KuFu-98:n riveissä. Kokemusta on myös OPS:n, Jipon ja KTP:n paidasta. Testissä on myös gambialainen 21-vuotias laitapuolustaja Lamin Sarjo Samateh. Kolmas uusi nimi on KTP:ssä viime kaudella pelannut Joni Mäkelä. Oululaislähtöinen peluri edusti pitkään AC Oulua, mutta kuului viime kaudella KTP:n luottopelaajiin viimeistellen kotkalaisille kahdeksan maalia. Lisäksi testissä jatkaa aiemmissakin otteluissa mukana ollut Kasperi Liikonen.

– Roivainen pelaa keskikentän pohjalla ja Samateh on vasenjalkainen vasen pakki, Martonen valottaa.

Aiemmissa peleissä Martonen on ollut erityisen tyytyväinen puolustuspelaamiseen, sillä kahta liigajoukkuetta vastaan on päästetty vain yksi maali.

– Joukkue on pystynyt pelaamaan tiiviisti ja se on yksi iso asia miten joukkue toimii. Tietenkin alakerrassa on sellaisia kavereita, jotka ovat pelanneet jo yhdessä viime kaudella ja se on varmasti helpottanut.

Haka pääsee lähtemään Poriin iskukykyisellä joukkueella.

– Ainahan nyt pieniä tällejä ja sairastumisia on, mutta kyllä me joukkueen saamme jalkeille. On kiva nähdä miten meidän A-ikäiset pelaavat. Samalla näemme ja pystymme vähän katsastamaan pelaajia ja se on meille iso teema. Maaliskuun alusta sitten saamme joukkuetta paremmin kasaan ja alamme keskittyä enemmän pelillisiin asioihin, Martonen toteaa.

Jazzin ja Hakan välinen ottelu alkaa kello 13.30.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT