”Pietu” puski Hakan liigakärkeen

ropspietu2Haka kaatoi tiukan taistelun jälkeen RoPS:n Tehtaan kentällä lukemin 3-1 ja nousi Veikkausliigan kärkipaikalle. Illan suurimpia sankareita olivat kaksi osumaa puskenut Pietari Holopainen sekä ”Pietun” molemmat maalit alustanut ja ensimmäisen vapaapotkusta pommittanut Sebastian Strandvall.

Vihjeet siitä, että RoPS:lla on koossa taitava joukkue sai vahvistusta ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Pallo pyöri mieheltä toiselle Hakan hakiessa tuntumaa ulkomaalaispelaajia vilisevään vastustajaan.

Ottelua oli pelattu 12 minuuttia, kun Jarno Mattila teki röyhkeän nousun laitapakin tontiltaan. RoPS:n puolustus joutui kaatamaan ”Japen” parinkymmenen metrin päässä maalista. Strandvall asettui pallon taakse ja upotti tarkan ylänurkkalaukauksen. Aivan kuten Mikko Innanen oli videoennakossa luvannut…

Vain viisi minuuttia edellisestä ja RoPS:n verkko heilahti uudemman kerran. Strandvall lähetti oikealta laidalta vapaapotkun ja Holopainen oli takatolpalla päineen välissä. Maalivahti Jung-Hyuk Kwon sai hieman näppejään väliin, mutta puskussa on sen verran voimaa, että Tehtaan kentän yli 2300-päinen yleisö sai aiheen juhlia.

Ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla Hakalla oli parikin paikkaa lisätä johtoaan. 37. minuutin kohdalla Niko Ikävalko vapautti Innasen, mutta ”Innan” kuti suuntautui yli. Jani Kauppila puolestaan hukkasi oman mahdollisuutensa liian löysään vetoon.

Toisella puolikkaalla RoPS pääsi kuin varkain peliin mukaan. Minuutteja pelikellossa oli 58, kun Chileshe Chibwe latasi todellisen kuukauden maalin. Janne Korhonen ei mahtanut sambialaisen tarkalle laukaukselle mitään.

Haka kuitti tuli nopeasti. Jälleen asialla oli akseli Strandvall-Holopainen. Vapaapotku, pallo Holopaisen päähän ja nimi entistä vahvemmalla lehteen.

– ”Seba” laittoi niin hyviä keskityksiä, että helppohan niistä oli onnistua. Toisaalta vastustajan vartiointi ei ollut ihan parasta mahdollista, jo viisi maalia tällä kaudella iskenyt Holopainen pohti.

Holopainen nousi maaleillaan maalipörssin kakkoseksi.

– Ei tässä silti taida olla pelkoa maalikuninkuudesta, Holopainen naureskeli.

Haka saa pitää liigan piikkipaikkaa ainakin maanantaihin asti. Tuolloin Inter pelaa rästiottelunsa KuPS:aa vastaan. Lauantaina 23.5. on Turun Veritas stadionilla luvassa todella kiihkeä kamppailu, kun Inter ja Haka iskevät yhteen. Turkuun järjestetään fanimatka ja siitä lisää tietoa maanantain aikana.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Diego Corpache, Pietari Holopainen, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Antti Hynynen (54. Jani Bäckman), Sebastian Strandvall, Sami Ristilä, Mikko Innanen (var.), Niko Ikävalko (84. Valeri Minkenen).