Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka palaa harjoituksiin keskiviikkona

Hakan valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa täydellä tohinalla keskiviikkona, kun joukkue kokoontuu vuoden ensimmäisiin joukkueharjoituksiin. Samalla uusi päävalmentaja Kari Martonen ottaa joukkueen ohjat käsiinsä täysipainoisesti.

Viime kauden jälkeen joukkue harjoitteli joulukuussa hetken yhdessä ja piti tuntumaa yllä. Nyt alkaa todellinen työnteko kohti tulevaa kautta.

– Joulukuussa joukkue harjoitteli hieman ja se oli sellaisen peruskunnon ja fysiikan ylläpitämistä. Nyt lähdemme enemmän joukkueen näkökulmasta harjoittelemaan ja käymään pelipaikkakohtaisia asioita läpi. Fyysinen aspekti on tietenkin vahvasti mukana, että jaksamme pelata koko kauden läpi, Martonen valottaa talven suunnitelmia.

Tehtaan kentälle asennettiin loppuvuodesta uusi jalkapallonurmi ja se mahdollistaa harjoittelun isolla kentällä talven aikana.

– Jos joukkueen sekä puolustuksellisesta että hyökkäyksellisestä näkökulmasta ajatellaan, niin on ehdottoman tärkeä päästä harjoittelemaan sellaisissa olosuhteissa missä pelaammekin. Emme ole sitten ihmeissämme, jos siirtyisimme pienestä hallista isolle kentälle, että onpas täällä paljon tilaa.

Hakalla on tällä hetkellä kasassa kymmenen pelaajasopimusta tulevalle kaudella. Alussa harjoituksissa nähdään paljon omia junioreita ja hiljalleen myös testipelaajat tulevat mukaan, kun ensimmäinen 24. tammikuuta pelattava harjoitusottelu VPS:aa lähestyy.

– Meillä on nälkäisiä nuoria harjoituksissa ja myöhemmin tammikuussa tulee mukaan myös testimiehiä. Nyt on hyvä hetki omilla nuorilla junioreilla näyttää, että he ansaitsevat paikan joukkueessa. Joulukuun puolella meillä oli muutamia testipelaajia mukana, mutta en ota heti alkuun ketään testiin, sillä pitää tutustua ensin millaisia pelaajia meillä nyt on. Meillä on tammikuun lopulla kaksi harjoitusottelua ja varmasti niille jaksoille tulee myös testipelaajia mukaan, kertoo Martonen.

Pelaajasopimusten suhteen Martonen etenee rauhallisesti.

– Menemme aika maltilla tällä hetkellä. Tämä on minullekin vielä uusi joukkue, vaikka olin viikon mukana ennen joulua. Täytyy ensin tutustua nykypelaajiin paremmin ja sitten miettiä mille pelipaikoille tarvitsemme pelaajia. Tammi-helmikuun aikana joukkue varmasti muotoutuu.

Haka pelaa tammikuun aikana kaksi harjoituspeliä. Ensimmäinen on ohjelmassa 24.1. VPS:aa vastaan Vaasassa ja 30.1. vastaan asettuu Ilves Pirkkahallissa.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT