Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Suomen Cup saa uuden alun Valkeakoskella

Suomen Palloliiton liittohallitus myönsi maanantaisessa kokouksessaan Respect Suomen Cupin vuoden 2015 finaalin Valkeakoskelle.

Suomen cup täyttää vuonna 2015 60 vuotta. Cupin juuret tulevat Valkeakoskelta, sillä vuonna 1955 silloinen Haka-vaikuttaja sekä Palloliiton puheenjohtaja Juuso W Walden toi briteistä ”löytämänsä” cup-kilpailun Suomeen. Ensimmäiseksi cup-mestariksi kruunattiin Valkeakosken Haka, joka on juhlinut Antero Nymanin –muistopokaalia sittemmin 12 kertaa.

– On Hakalle kunnia saada tuoda nykyinen Respect Suomen Cupin finaali kilpailun syntysijoille Valkeakoskelle ja juuri uusitulle Tehtaan kentälle, FC Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen sanoo.

– Tehtaan kentän uusi jalkapallonurmi mahdollistaa mainiot peliolosuhteet cupin finaalin  ja Suomen kauneimmalla stadionilla cup saa arvoisensa puitteet, Laaksonen jatkaa.

Laaksosen mukaan järjestelyissä hyödynnetään Palloliiton, Hakan ja Tampereen piirin osaaminen.

– Respect -periaatteet ovat aina olleet Hakalle tärkeitä. Tulemme ottamaan Respect –ajattelun voimakkaasti mukaan jo suunnitteluvaiheessa sekä itse finaalin toteutukseen. Haluamme tuoda cupin historian ja tarinat vahvasti esiin. On myös syytä muistaa, että Suomen Jalkapallomuseo on Valkeakoskella, Laaksonen painottaa.

Palloliiton puheenjohtajalla Pertti Alajalla on isot odotukset finaalin suhteen.

– Tämä on uusi alku Suomen Cupille. Se palaa respect-hengessä Valkeakoskelle, paikkaan jossa sen juuret ovat. Hakalla on vankka kokemus jalkapallotapahtumien järjestämisestä, joten itselläni on suuret odotukset tämän suhteen, Alaja toteaa.

– Odotan täpötäyttä Tehtaan kenttää ja hienoa tunnelmaa Valkeakoskelle. Uskon myös, että Valkeakosken kaupunki ja kaupungin elinkeinoelämä lähtee tähän vahvasti tähän mukaan. Kaupunkiin on tulossa hieno viikonloppu, Alaja huomauttaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT