Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kari Martosesta FC Hakan päävalmentaja – Asko Jussilasta seurapäällikkö

Kolmatta kauttaan jalkapallon Ykkösessä aloittava FC Haka on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Kari Martosen, 51.

Seinäjoen Jalkapallokerhon toimitusjohtajan työt jättävän Martosen sopimus valkeakoskelaisseuran kanssa on kolmevuotinen. Sopimus astuu voimaan 1.1.2015.

Martosen aisapariksi on nimetty Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Lauri Hakanen, 29. FC Hämeenlinnassa viime kaudella pelanneen ja valmennuksessa toimineen Hakasen sopimus kattaa kauden 2015. Palloliiton eri maajoukkueissa myös fysioterapeuttina olleen Hakasen vastuulle tulee samalla nuorisopuolella FC Haka YJ:n valmennus, joka näin tukee seuran linjaa junioripelaajien kasvattajana.

– Asiaa ei tarvinnut kovin pitkään miettiä, kun Haka tarjosi tätä mahdollisuutta palata päivittäisen valmennuksen pariin. Kipinä ja palo valmentamiseen on kova, Martonen huomauttaa.

– Samalla haluan kiittää SJK:ta siitä mahdollisuudesta, että sain olla mukana kehittämässä jotain todella suurta suomalaisessa futiksessa. SJK on järkevästi ja vahvalle pohjalle rakennettu seura, jolla on kovat tavoitteet ja niitä tukeva toimintatapa, Martonen muistuttaa.

Valkeakoskella jo 25 vuotta asuneelle Martoselle Haka on tuttu seura. Hän pelasi Hakan edustusjoukkueessa vuosina 1990-1997. Sen jälkeen hän toimi useita vuosia Hakan juniorivalmennuksessa sekä edustusjoukkueen toisena valmentajana vuosina 2002-2005.

– FC Hakan johto sai minut nopeassa tahdissa vakuutettua niistä ajatuksista ja suunnitelmista, joilla seura nousee takaisin sille tasolle, johon se kuuluu, Martonen alleviivaa.

Valmennuskokemusta Martoselle on kertynyt Veikkausliigassa Hongasta ja JJK:sta sekä maajoukkuetasolla poikien ja nuorten maajoukkueista. Valmennusvuosiensa aikana Martonen on voittanut Veikkausliigassa kuusi mitalia, joista yksi on kultainen.

– Mahtavaa saada FC Hakaan koskilainen huippuvalmentaja, jolla on laaja kokemus sekä maajoukkue-, europeli- että liigavalmennuksesta. Ja mitä parasta, hän tuntee Hakan ja hakalaiset sekä alueen pelaajat erinomaisesti, FC Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen iloitsee.

Laaksonen painottaa, että Hakan lähitulevaisuuden tavoitteena on paluu Veikkausliigaan.

– Edustusjoukkueen määrätietoisen rakentamisen lisäksi panostamme vahvasti FC Hakan omien sekä Etelä-Pirkanmaan ja Hämeenlinnan alueilla kasvavien pelaajien kehittämiseen, Laaksonen toteaa.

Tätä tehtävää silmällä pitäen FC Haka on nimennyt Asko Jussilan seurapäällikön tehtävään.

– Jussilan vastuulla ovat toimiston ja kilpailutoiminnan johtaminen sekä seura- ja junioriyhteistyö. Uudet nimitykset vievät FC Hakaa aimo harppauksen eteenpäin ja tukevat valittua strategiaa, Laaksonen toteaa tyytyväisenä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT