Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kauden viimeiset pisteet jaossa lauantaina

Haka päättää kautensa Ykkösessä lauantaina, jolloin vastaan asettuu vielä nousutaistelussa mukana oleva sarjakolmonen PK-35 Vantaa. Haka lähtee otteluun sarjataulukon sijalta kuusi ja tavoitteena onkin kiivetä taulukossa ainakin pykälä ylemmäksi, jotta tulevan kauden otteluohjelmaan irtoaa yksi ylimääräinen kotiottelu.

Kauden aiemmat kohtaamiset päättyivät kumpikin vierasvoittoon. PK-35 Vantaa haki ensin 1-0-voiton Tehtikseltä, jonka Haka kuittasi elokuun alussa Vantaalla Niko Markkulan tehtyä toisen jakson lisäajalla 2-1-voittomaalin.

Ottelun mielenkiintoa lisää myös Kalle Multasen maalikuninkuusjahti. Multanen on tällä hetkellä Ykkösen maalipörssin kärjessä tehtyään tähän mennessä huimat 28 maalia, mikä on kaikkien aikojen kovin lukema Miesten Ykkösessä. KTP:n Jussi Aalto on hattutempun verran perässä 25 maalillaan, joten yksilötasollakin ottelussa riittää panosta.

Hakan maalivahti Saku Pesonen haluaa lähteä kauden jälkeiselle lomalle hyvillä mielin.

– Lähdetään hakemaan lauantaina hyvää päätöstä raskaalle vuodelle. On se kuitenkin mukavampi lähteä huilaamaan voittopelin jälkeen, miettii Pesonen

Ottelu on siinä mielessä jopa historiallinen, että se on ainakin toistaiseksi viimeinen virallinen ottelu Tehtaan kentällä luonnonnurmialustalla. Kauden päätyttyä Tehtikselle asennetaan uusinta laatua oleva tekonurmi, jonka avulla Tehtistä pääsevät hyödyntämään juniori- ja harrastepelaajatkin lähes ympärivuotisesti.

– Totta kai halutaan antaa voiton myötä kiitos myös kotiyleisölle kannustuksesta sekä tietenkin Tehtiksen samettinurmelle ansaitsemansa päätös, kertoo Pesonen.

Ykkösessä ei ole pelattu helppoja otteluita, eikä sellaista ole luvassa lauantainakaan. Kaikkensa Haka-nippu aikoo kuitenkin antaa kauden viimeisessäkin ottelussa.

– Helppo peli se ei varmastikaan ole, mutta kaikkemme annamme, että kolme pistettä jää Tehtikselle, lupaa Pesonen.

Hakan ja PK-35 Vantaan välinen kauden päätösottelu pelataan Tehtiksellä lauantaina 4.10. kello 16.00 alkaen! Tervetuloa mukaan!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT