Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lähtee nälkäisenä Vuosaareen

Kotkassa kovia kokenut Haka ei ole lannistunut, vaikka haaveet sarjan voitosta käytännössä kariutuivatkin Kotkassa maanantaina kärsittyyn 3-0-tappioon. Lauantaina on jälleen edessä Ykkösen koitos, kun Haka pelaa rästikierroksella Vuosaaren Heteniityssä FC Viikinkejä vastaan. Tuon kierroksen jälkeen jokainen Ykkösen joukkue on pelannut 27 ottelua käsittävässä sarjassa 23 ottelua.

Sarjataulukon osalta panokset ovat syksyn kuluessa keventyneet, mutta kyllä niitä vielä löytyy. Viikinkien kohtalo on sinetöity. Sarjan jumbosija jää Viikingeille ja itähelsinkiläisten matka jatkuu Kakkoseen. Nuorella joukkueella on kuitenkin paljon näytettävää seurajohdolle sopimusneuvotteluja silmällä pitäen ja totta kai kausi halutaan muutenkin päättää kunnialla.

Hakan haaveet sarjan voitosta siis murenivat Kotkassa, mutta loppusijoitus sarjan ylemmällä puolikkaalla tietää tulevalle kaudelle yhtä ylimääräistä kotiottelua. Sen lisäksi sarjan mitalisijat ovat nyt viidentenä olevalle Hakalle edelleen kosketusetäisyydellä ja kun Hakankin sopimusneuvottelut ovat aluillaan tulevaa kautta varten, on panoksettomuudesta puhuminen turhaa.

Haka on ehtinyt nollaamaan pettymykseen päättyneen KTP-ottelun ennen viikonlopun Viikinki-koitosta.

– Viime peli oli joka jätkälle iso pettymys, mutta se on nyt unohdettu. Nyt vain hoidetaan loppu kausi kunnialla pakettiin, puntaroi Hakan maalivahti Ville Kauppinen.

Vaikka kauden kaksi aiempaa kohtaamista Viikinkejä vastaan onkin päättynyt Hakan voittoihin maalierolla 7-0, ei aliarviointiin kuitenkaan ole varaa missään nimessä.

– Ei ole kyllä yhtään varaa aliarvioida Viikinkejä. He pelaavat paineettomassa tilassa ja aiheuttivat meille jo viime ottelussa paljon ongelmia omalla pelaamisellaan, vaikka meidänkin pelissä oli toki parantamisen varaa, muistelee Kauppinen.

Tavoite on joka tapauksessa sama kuin jokaisessa aiemmassakin pelissä.

– Kolme pinnaa plakkariin ehdottomasti Heteniitystä, päättää Kauppinen.

Viikinkien ja Hakan välinen Ykkösen ottelu alkaa Heteniityn stadionilla lauantaina 6.9. kello 18.30. 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT