Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Maanantaina Kotkassa huipputärkeä kärkikamppailu

Tulevana maanantaina Kotkan Arto Tolsa Areenalla pelataan Ykkösen kärkikamppailu, jonka merkitys saattaa olla ratkaiseva jopa sarjan voittotaistelun kannalta. Etenkin Hakan osalta tilanne on varsin selvä. Jos Haka haluaa pelata sarjan voitosta kauden loppuun saakka, on Kotkasta otettava voitto.

Ykkösen sarjatilanne ennen maanantain kamppailua on se, että KTP jatkaa sarjan kärjessä 46 pisteen saaliillaan. Haka on ottelun vähemmän pelanneena kymmenen pistettä kotkalaisia perässä sarjan kolmannella sijalla. Hakalla on siis mahdollisuus tämän keskinäisen ottelun ja Viikinkejä vastaan pelattavan rästiottelun avulla kuroa piste-ero kotkalaisiin neljään pisteeseen. Jos Haka menettää Kotkassa pisteitä, jää sarjan voittamiseen enää teoreettinen mahdollisuus.

Viime lauantaina Viikinkien kustannuksella voittokantaan palannut Haka lähtee Kotkaan jatkamaan siitä, mihin Tehtiksellä kotkalaisten kanssa heinäkuussa jäätiin. Tehtiksen ottelu päättyi Hakan komeaan 3-1-voittoon. Kotkassa toukokuussa KTP oli parempi lukemin 3-0.

Hakan keskikentän luottomies Eetu Muinonen on innoissaan ennen Kotka-vierailua.

– Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki. Pelipaikoista on nyt melkein joka paikalle hyvä kilpailu ja jätkistä näkee, että kaikki haluaa pelata, kertoo Muinonen.

Kauden viimeisten pelien alla panokset ovat hyvin tiedossa joukkueella.

– Meillä on vielä loppukaudesta paljon pelattavaa ja näytettävää. Voitto tästä pelistä antaisi huimasti lisämotivaatiota jäljellä oleviin peleihin, toteaa Rautian kummipelaaja Muinonen.

Omien kuvioiden lisäksi on tiedossa myös vastustajan vahvuudet.

– Me tiedetään kyllä miten KTP pelaa. Pyritään käyttämään omia vahvuuksiamme kotkalaisia vastaan.

Koko sarjan kärkikamppailun lisäksi kauden lopussa ratkeaa myös sarjan maalikuninkuus, joka vaikuttaisi olevan kahden kauppa. KTP:n Jussi Aalto on tehnyt ennen maanantain ottelua 24 maalia, kun Hakan Kalle Multanen on puolestaan heiluttanut vastustajan verkkoa 19 kertaa.

Muinonen heittää pienen epäilyksensä viime kauden joukkuekaverinsa maalivireen päälle.

– Saa nähdä miten tuore seurustelusuhde vaikuttaa Geruun, virnistää Muinonen lopuksi.

KTP:n ja Hakan välinen huippuottelu alkaa Kotkassa maanantaina 1.9. kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT