Maistuipa voitto makealle

tamu_innasen_maalin_alku2Viime elokuusta lähtien Haka oli jäänyt ilman voittoja Tehtaan kentällä, joten ei ihme, että torstaisen TamU-pelin jälkeen putamu_mikko_innanen32kukopissa oli riehakkaat tuuletukset. Pirkanmaan derby päättyi valkopaitojen makeaan 1-0 –voittoon. Edellisen kerran Haka oli onnistunut voittamaan tamperelaiset kotiareenallaan syyskuussa 2003.

– Ei käy kieltäminen, kyllä TamU:n kaataminen tuntuu aina hyvältä, ensimmäisen koitottelunsa tällä kaudella pelannut Sami Ristilä kiteytti koskilaisten tunnelmat.

Mihinkään kansainväliseen maalikimaraan Hakan osumaa tuskin tarvitsee lähettää, mutta kaikki lasketaan. Tasaisen pelin ratkaissut osuma syntyi 73. minuutin kohdalla, kun maalivahti Juha Soukialan torjuma pallo kimmahti Mikko Innasen takapuolesta verkkoon.

– Eihän se mikään hienoin maali ollut, mutta sitäkin tärkeämpi. Monta paikkaa on tällä kaudella ollut ja vihdoin upposi, maalintekijä iloitsi.

Innanen oli yksi Hakan pirteimmistä pelaajista ja hänellä oli kotijoukkueen parhaat paikat ennen maaliaan. Ensimmäisellä puoliajalla TamU-pakki pääsi juuri kriittisellä hetkellä horjuttamaan ”Innan” tasapainoa ennen laukausta ja heti toisen puoliajan alussa pitkäaikaisin hakalainen ampui kovan kudin sijoituksen sijaan ja pallo viuhui ohi maalin.

Päävalmentaja Olli Huttunen myönsi, että kumpi tahansa joukkueista olisi voinut tämän kamppailun voittaa. TamU:llakin omat saumansa oli, parhaana niistä Jari Niemen nosto ylärimaan ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun lopussa nähtiin vielä dramatiikkaa, kun Liigacupissa hurjan määrän maaleja iskenyt TamU-kärki Aleksei Kangaskolkka turhautui ja kiukutteli itselleen aikaisen suihkukomennuksen.tamuhynynen2

Voitto oli Hakalla todellinen taisteluvoitto, sillä hienoudet jäivät Tehtaan kentällä vielä vähiin. Onnistujia joukkueessa oli useita, erityismaininta maalintekijän lisäksi voidaan antaa johtajuutta keskikentälle tuoneelle Ristilälle, kovaa katkoneelle Jani Kauppilalle sekä jälleen mainion pakin pelin pelanneelle Jarno Mattilalle.

Diego Corpache puolustuksen keskustassa oli itse rauhallisuus, mutta kipeä takareisi saattaa pitää argentiinalaisen sivussa sunnuntain RoPS-ottelusta. Haka pääsee rovaniemeläisten kimppuun muuten mainioista asetelmista, sillä sarjasijoitus on kolmas ja kärkijoukkue Inter on vain kahden pisteen päässä.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Diego Corpache, Pietari Holopainen, Jarno Mattila (75. Petri Viljanen), Jani Kauppila, Sami Ristilä (var.), Mika Mäkitalo (86. Jani Bäckman), Mikko Innanen, Niko Ikävalko (62. Antti Hynynen).

Kuvat: Henry Rantaniemi