Hakalle niukka tappio Liigacupin avauksessa

Varsin varamiehisenä Liigacupin avausotteluun lähtenyt FC Haka taisteli sinnikkäästi FC Honkaa vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan Espoon Esport Arenalla 1-0 (0-0)

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä ja huippuvaaralliset tilanteet olivat vähissä. Hongan Jani Bäckman pääsi lähimmäksi, mutta Saku Pesonen Hakan maalilla oli valppaana.

Tiistaina KuPS:n 7-0 -voittanut Honka sai toisella puolikkaalla paremmin otetta peliin ja John Weckström avasi maalihanat tunnin pelin jälkeen. Hermanni Vuorinen pääsi etenemään laidalta ja nosti pallon Hakan maalin takatolpalle. Weckströmillä oli helppo työ maalata vapaasta paikasta.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Pesonen sai näyttää reaktioitaan Vuorisen uhkailtua pariinkin otteeseen Hakan maalia, mutta hyvän pelin pelannut Haka-debytantti kesti nuo uhittelut.

Loppua kohden Haka sai painetta kotijoukkueen maalille ja etenkin viime hetket olivat valkopaitojen vahvaa painetta. Vaihdosta kentälle tullut Brian Gilmour laukoi paristakympistä hieman ohi ja niin ikään tuoreilla jaloilla lopun pelannut Kalle Multanen nosti pallon vain niukasti yli Janne Henrikssonin vartioiman maalin.

Hakan päävalmentaja Olli Huttunen näki pelissä paljon positiivista, vaikka tappio tulikin.

– Yllättävän hyvä peli ajankohtaan nähden. Ihan tasapainoinen esitys, vaikka maalipaikat jäivätkin etenkin ensimmäisellä puoliajalla vähiin. Kaikki jotka kentällä olivat esiintyivät edukseen, Huttunen totesi.

– Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Meillä on nyt näytön paikka muille, Huttunen jatkoi.

Hakan kokoonpano: Pesonen, Nikkilä, Viljanen, Joenmäki, Holopainen, Kauppila, Hynynen, Abid (61. Ishaka var.), Minkenen, Ristilä (61. Gilmour), Singuluma (84. Multanen).