Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka nälkäisenä Jazzin kimppuun

Hakan kaksi edellistä ottelua eivät tuoneet tilille voittoja, kun JJK nipisti Tehtikseltä pisteen mukaansa 2-2-tasapelillä ja AC Oulu haki vierasvoiton mukaansa lukemin 4-2. Niinpä Hakalla onkin Porissa ensi sunnuntaina kasvojen pesun paikka.

Kauden aiemmat kohtaamiset Jazzin kanssa ovat päättyneet kumpikin tasan. Toukokuussa Porissa pisteet tasattiin lukemin 2-2. Tehtiksellä kumpikin joukkueista teki vielä yhden maalin enemmän ottelussa, jossa Haka nousi 3-3-tasapeliin oltuaan ensin tappiolla lukemin 0-3.

Sarjataulukossa Haka ajaa takaa Ykkösen kärkeä. Esimerkiksi sarjan toinen sija on neljän pisteen päässä. Kotijoukkue Jazz tarvitsee pisteitä puolestaan putoamistaistoon, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä ja näin ollen putoamassa takaisin Kakkoseen. Joensuulainen JIPPO on kuitenkin ainoastaan yhden pisteen päässä, joten mitään eivät porilaisetkaan ole vielä menettäneet taistelussaan sarjapaikasta.

Haka on onnistunut nollaamaan Oulu-tappion ja lähtee näyttämään osaamistaan tosi mielellä Poriin.

– Kyllä se (Oulu-tappio) on saatu jo unohdettua. Nyt pitää vain taas näyttää, että pystymme pelaamaan hyvin heikon Oulu-matsin jälkeen, toteaa Hakan maalipörssiä johtava Kalle Multanen.

Helppoa peliä Porissa ei kuitenkaan ole luvassa.

– Jazz on ollut meille vaikea vastus tällä kaudella. Runsasmaalisia otteluita on pelattu ja tällä kertaa olisi tasapelien sijaan tarkoitus vääntää voitto mukaan, pohtii Multanen.

Kysyttäessä hyvästä maalivireestä ja sen jatkumisesta, ei Multasen tarvitse kauaa vastausta miettiä.

– Kyllä se maaliputki jatkuu.

Hakan toimitusjohtaja Markku Salminen ei ollut tyytyväinen näkemäänsä edellisessä kotiottelussa, mutta luottaa, että Valkomustat kääntävät kurssinsa.

– Edellisen ottelun tulos ja peliasenne on ollut kaikille meistä iso pettymys. Tämä siitäkin huolimatta, että takana oli yhdeksän ottelun tappioton putki ja selvästi parantunut taisteluilme, pohtii Salminen.

Haka on kuitenkin kärkitaistossa hyvin mukana, eikä hanskoja ole lyöty tiskiin kentällä sen enempää kuin toimistonkaan puolella.

– Tiedämme hyvin, että sarjakärki on edelleen täydellisellä onnistumisella ja muiden pienoisella epäonnella saavutettavissa. Toinen sija sen sijaan on tällä hetkellä vain neljän pisteen päässä ja siitä taistelu on omissa käsissä, FC Haka haluaa jättää juhlavuodestaan positiivisen kuvan. Valmennuksemme on käynyt läpi Oulu-pelin tappion ja analysoinut mikä meni pieleen. Uskonkin, että FC Jazz saa sisuuntuneen vastustajan sunnuntain otteluun, tietää Salminen.

Ykkösen kamppailu FC Jazzin ja Hakan välillä alkaa Porissa Ikuisen Tuulen Stadionilla klo 18:30.

(Kuva: Olli Nykänen)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT