Hakan tappioton putki katkesi tylysti

Lähes kaksi kuukautta ilman tappioita Ykkösen pelannut Haka palautettiin maanantaina nurmen pintaan oikein kunnolla. AC Oulu haki täyden potin Tehtaan kentältä lukemin 4-2 (2-1).

Vahvasti ottelun aloittanut AC Oulu meni johtoon vartin pelin jälkeen. Mika Nurmela syötti Morten Gerster Peipisen läpiajoon ja Peipinen pisti pallon alakulmaan.

Haka pääsin hetkeksi peliin mukaan, kun Jari Nikkilä antoi hyvän keskityksen 28. minuutilla. Kalle Multanen venytti palloon ja toi valkopaidat tasoihin.

Hakalaisten riemua kesti vain neljä minuuttia. Tuolloin Nurmela antoi kulmapotkun ja Janne Hietanen pääsi puskemaan oululaiset uudelleen johtoon.

Valmentaja Juho Rantala pyrki herättämään joukkuettaan vaihdoilla, mutta AC Oulu iski vielä kahdesti. Ensin Nurmelan hirmupommi upposi yläkulmaan ja Dritan Stafsula pääsi siirtämään pallon tyhjiin kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Hakan toisen osuman teki Multanen tolpan kautta, mutta peliä oli enää jotain kymmeniä sekunteja jäljellä tuossa vaiheessa.

– AC Oulu oli hyvä, me olimme huonoja. Ei tässä heti pysty järkevää selitystä antamaan, niin moni asia meni tänään pieleen, Hakan valmentaja Juho Rantala murehti.

– Jos joukkueen esitys on tuollainen, niin kyllä siinä saa valmentaja peiliin katsoa, Rantala huomautti.

Hakan Ykkösen ottelut jatkuvat ensi sunnuntaina Porissa. Ottelu FC Jazzia vastaan alkaa kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari (75. Henry Ugwunna), Sami Sanevuori (var.), Sakari Saarinen, Ville Luokkala (46. Venance Zézé), Niko Markkula (49. Eetu Kaipio), Patrick Poutiainen, Eetu Muinonen, Kalle Multanen.