Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kolmas voitto JJK:sta haussa presidentin silmien alla

Ykkösen viimeinen kolmannes potkitaan käyntiin torstaina Tehtiksellä, kun Haka saa vieraakseen JJK:n Jyväskylästä. Ottelussa on myös arvovaltaisia vieraita, kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on katsomon puolella.

Kauden kaksi aiempaa koitosta eivät ole JJK:n pistepussia lihottaneet. Kauden avauksessa Tehtiksellä Haka oli parempi maalein 2-0. Juhannuksen alla Haka haki pisteet puolestaan Jyväskylän Harjulta, silloin lukemat olivat 0-3.

Tilastojen valossa JJK on siis mielekäs vastustaja Hakalle torstain koitokseen. Sitä se on myös PK-35-ottelussa kentälle palanneelle Niko Markkulalle.

– Odotukset on totta kai kovat, kun vastaan tulee joukkue, jossa olen pelannut melkein koko ikäni. Kesäkuisen JJK-vierasottelun missaaminen käden takia harmitti todella paljon, joten senkin takia näyttöhalut ovat torstaina todella suuret, intoilee Markkula.

Sarjataulukossa Haka on kolmantena ja JJK kuudentena, mutta kuntopuntaria katseltaessa voidaan puhua kärkikamppailusta. Viidestä edellisestä ottelusta Hakalla on kasassa neljä voittoa ja yksi tasapeli. JJK on voittanut kolmesti ja tasannut pisteet kahdesti. Kovakuntoisista joukkueista siis puhutaan.

Piste-eroa joukkueilla on ainoastaan viisi, joten keskinäinen sijoituskin saattaa hyvin vaihtua kauden lopussa, jos JJK onnistuu katkaisemaan Hakan voittoputken. Markkula on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että pisteet jäävät Valkeakoskelle.

– Joukkueen fiilikset ovat tällä hetkellä todella hyvät. Joka jätkä painaa treeneissä ihan täysillä ja se heijastuu nyt myös kentälle. Ja onhan meillä sarjan parhaat jätkät, joten kyllähän sen pitääkin näkyä peleissä, virnistää Markkula.

Oman mielenkiintonsa otteluun tuovat useat pelaajat, jotka ovat edustaneet kumpaakin illan seuroista. Hakasta Markkulan lisäksi Patrick Poutiainen on JJK:n kasvatti ja Mikko Innanen siirtyi takaisin Hakaan täksi kaudeksi nimenomaan Jyväskylästä. JJK:ssa sen sijaan potkivat Hakassa vastustajan puolustuksia useamman kauden ajan nöyryyttänyt Mikko Manninen sekä Janne Korhonen, jolta Saku Pesonen peri Hakan ykkösvahdin hanskat kesällä 2010.

Ottelu alkaa Tehtaan kentällä torstaina kello 18.30. Tervetuloa katsomaan jääkö JJK täysin nollille Hakan puristuksessa tällä kaudella.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT