Haka repi Jipon hajalle ensimmäisellä puoliajalla

Ensimmäisen puoliajan neljä maalia siivittivät Hakan komeaan voittoon helteisellä Tehtaan kentällä. Jippo kaatui 1295 katsojan edessä lukemin 5-0 (4-0).

– Viisi tehtyä maalia ja nolla omassa päässä ovat tietysti hyvä asia. mutta ei se voitto niin helpolla tullut kuin numerot antavat ymmärtää. Hyökkäys oli kyllä tehokas, Hakan päävalmentaja Juho Rantala kiitteli.

Olosuhteet olivat rankat, hellettä oli yli 30 astetta.

– Haastavat olosuhteet toivat omat ongelmansa. Toisella puoliajalla emme saaneet enää pidettyä peliä niin hyvin kasassa, Rantala tuumi.

Haka siirtyi ottelussa johtoon 12. minuutin pelin jälkeen. Venance Zézé antoi hyvän keskityksen ja Kalle Multanen puski pallon verkkoon.

Zézé kieputti itse Hakan toisen, kun peliä oli pelattu 29. minuuttia. Muutaman Jippo-pakin huiputettuaan Zézé siirsi pallon aivan Jipon maalin alakulmaan.

Hakan kolmas syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Multanen oli jälleen päineen asialla. Jälleen syöttöpiste Zézélle.

Ja sitten olikin jo Multasen hattutempun vuoro. Pallo vietiin pilkulle, kun Zézé kaadettiin eikä Hakan tämän kauden ykköstykki erehtynyt 11 metristä.

Toisella puoliajalla helle teki tehtävänsä ja tahti hidastui. Yksi osuma sentään nähtiin ja sen viimeisteli muutama minuutti ennen loppua Henry Ugwunna Mikko-Petteri Latosaaren hyvästä esityöstä. Paikkoja oli myös Jipolla ja Haka-vahti Ville Kauppinen joutui pariin otteeseen venymään parhaimpaansa

Haka pelasi ottelussa surunauhat käsivarsissaan kunnioittaen Hakan Pallojaoston pitkäaikaisen puheenjohtajan Atte Nymanin muistoa.

Hakan ottelut Ykkösessä jatkuvat viikon päästä sunnuntaina. Tuolloin edessä on vierailu Vantaalle PK-35:ttä vastaan.

Hakan kokoonpano Jippoa vastaan: Ville Kauppinen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari, Sami Sanevuori, Sakari Saarinen, Jarno Mattila, Venance Zézé (70. Henry Ugwunna), Eetu Muinonen (60. Obi Metzger), Patrick Poutiainen, Kalle Multanen (83. Ville Luokkala).

Kuvat: Olli Nykänen