Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan tavoitteena voittoputki

Jo kuusi ottelua peräkkäin ilman tappioita pelannut Haka hakee edelleen kauden ensimmäistä voittoputkeaan, sillä kahteen tai useampaan peräkkäiseen voittoon Haka ei ole pystynyt sarjakauden alkamisen jälkeen. Seuraava mahdollisuus voittoputken aloittamiseen tulee vastaan lauantaina, kun Haka saa vastaan Jipon Joensuusta.

Pohjois-Karjalassa jo käsitteeksi muodostunut JIPPO ei tipu koskaan -fraasi näyttää toteutuvan jälleen tänä vuonna, sillä JIPPO on tasaisessa Ykkösessä sijalla kahdeksan kerättyään 16:sta ottelusta 14:sta pistettä. Mahdollisella voitolla, JIPPO saisi karistettua putoamispeikon kenties entistä kauemmaksi kintereiltään, vaikka sarjasijoitus ei vielä paranisikaan. Hakan tappioton putki on sen sijaan antanut Valkomustille mahdollisuuden nousta kärjen kantaan. Tällä hetkellä sarjassa viidentenä oleva Haka voi muiden pelien tuloksista riippuen nousta sarjassa JIPPO-voitolla kolmanneksi.

Sarjan ensimmäisellä kolmanneksellä joukkueet kohtasivat Joensuussa. Silloin Haka oli parempi maalein 1-4 Venance Zézén tähditettyä Hakan ilotulitusta

Jotta sama toistuisi Musarilauantaina Tehtiksellä, pitää voiton eteen tehdä kuitenkin töitä isolla Haka-sydämellä. Kuten päävalmentaja Juho Rantala totesi HIFK-ottelun jälkipeleillä, niin JIPPO-ottelu on todennäköisesti luonteeltaan erilainen kuin kolme edellistä ottelua, mutta varmuudella voi sanoa, että ilman mustelmia ottelusta ei selvitä. JIPPO tekee takuulla kaikkensa estääkseen Hakan voittoputken alkamisen.

Erinomaisesti HIFK-ottelussa topparin tontilla luutinut Rautian kummipelaaja Mikko-Petteri Latosaari tietää, millä eväillä pisteet jäävät Koskiin.

– Kova peli on odotettavissa. Vastustaja ja keli ovat varmasti vaikeat, mutta niihin pitää vain osata valmistautua oikein. Toivottavasti myös yleisö löytää tiensä Tehtikselle, jotta saadaan hyvä tunnelma peliin, kertoo Latosaari.

Jipon vahvuudet ovat myös nuoren topparin tiedossa.

– JIPPO on aina paha vastustaja. He puolustavat tiiviisti koko joukkueella ja hyökkäävät terävästi vastaan, kun paikka tulee, tietää Latosaari.

Asennoitumisen kanssa ei tule kuitenkaan ongelmia, vaan Haka lähtee hyvällä fiiliksellä kaatamaan joensuulaisia.

– Joukkueella on hyvä fiilis ja draivi päällä. Kahden viikon kova peliputki on tulossa päätökseensä. Pidetään yhdessä huoli siitä, että näiden neljän matsin tuloksena on kymmenen pistettä, niin on mukava lähteä nauttimaan lauantai-illan Musari-tunnelmista, päättää Latosaari.

Haka – JIPPO alkaa Tehtiksellä lauantaina klo. 16.00. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT