Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jari Nikkilä: ”Usko on kova”

Haka kohtaa keskiviikkona AC Oulun vieraskentällä. Hakan puolustaja Jari Nikkilän mukaan joukkue lähtee hakemaan nousua hieman tahmean alkukauden jälkeen.

Haka veti juhannuksen alla pelatun JJK-ottelun jälkeen muutaman päivän henkeä ja aloitti sitten valmistautumisen kohti tärkeää AC Oulu-peliä. Nikkilän mukaan lyhyt hengähdystauko teki hyvää.

– Saimme JJK-voiton alle. Meillä on ollut aika haastava alkukausi ja tuli ihan hyvään väliin muutaman päivän loma, Nikkilä kertoo.

Haka ja AC Oulu kohtasivat kertaalleen jo alkukaudesta Tehtaan kentällä ja tuolloin pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen. AC Oulu oli ottelussa erittäin vahva, mutta sen jälkeen peli ei ole täysin kulkenut. Oululaiset ovat tällä hetkellä sarjassa sijan Hakaa perässä ja kaksi pistettä vähemmän saalistaneena.

– On ollut yllätys, etteivät he ole korkeammalla. Tehtiksen pelin perusteella olisin odottanut heillä olevan enemmän pisteitä. Heilläkään ei ole alkukausi mennyt nappiin. Olemme käyneet Oulua läpi ja tiedämme heidän heikkoudet ja vahvuudet, Nikkilä toteaa.

Ykköstä on takana vasta reilu kolmannes, mutta Haka kaipaa kipeästi pisteitä taistellakseen vielä noususta. Ero kärkijoukkue KTP:hen on tällä hetkellä 12 pistettä. Nikkilän mukaan joukkueen tilannetta on käyty tarkkaan läpi.

– Välillä on tuntunut, että olemme hävinneet hyvällä pelillä ja sitten voittaneet vähän huonommalla. Paljon olemme jutelleet pelaajien ja valmentajien kesken, mutta sellaista selkeää yksittäistä syytä ei ole ollut. Onko sitten käynyt niin perinteiset, että on ollut kovat odotukset ja sitten parin vastoinkäymisen jälkeen on tullut vaikeaa? Meillä on kuitenkin hyvät ottelut alla JIPPOa, JJK:ta ja PK-35 Vantaata vastaan, vaikka sen hävisimmekin. Usko on kova, että lukko aukeaa ja pääsemme taas omalle tasollemme.

– Olemme treenanneet hemmetin hyvin ja tekemisen meininki on ollut kohdillaan. Enemmän nämä ovat henkisen maailman asioita. Tässä on kuitenkin vielä pitkä kausi sekä pelejä jäljellä. Nyt on käännettävä kurssi ja alettava voittamaan pelejä, Nikkilä päättää.

AC Oulun ja Hakan välinen ottelu pelataan keskiviikkona kello 17.00. Hakan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 29.6. FC Jazzia vastaan. Tuo ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 17.00.

(kuva: Olli Nykänen)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT