Ilves vei voiton Pirkanmaan derbystä

Ilves ja Haka pelasivat Tampereen Tammelassa värikkään derbyn. Kaikkiaan 3770 katsojaa näki, kun Ilves käänsi tappioaseman voitokseen ja vei Pirkanmaan paikallistaiston nimiinsä lukemin 2-1.

Ilves-peli lähti Hakan kannalta hyvin liikkeelle ja koskilaiset iskivät ottelun avausmaalin 22. minuutin kohdalla. Venance Zézé tarjoili ja Kalle Multanen viimeisteli.

Ilves ei pitkään Hakan osumaa harmitellut. Vain kuusi minuuttia kului ja kotijoukkue rankaisi kulmapotkun jälkeen, kun Tatu Miettunen puski pallon maaliin.

Myös ottelun ratkaissut osuma syntyi erikoistilanteen jälkeen. Jaakko Rantanen puski pallon yläkulmaan, kun ottelua oli käyty 66. minuuttia.

Hakalla oli paikkansa tasoitukseen, mutta Henry Ugwunnan ylärimaosumaa lähemmäksi eivät koskilaiset maalia päässeet.

Hakan seuraava ottelu on sunnuntaina Tehtaan kentällä. Vastassa on tuolloin hyvin kautensa aloittanut sarjanousija HIFK.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Niko Markkula, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Jari Nikkilä (84. Eetu Kaipio), Sakari Saarinen, Jarno Mattila, Eetu Muinonen (84. Ville Luokkala), Venance Zézé, Obi Metzger (70. Henry Ugwunna), Kalle Multanen.