Multanen pelasti Hakalle pisteen

Haka palasi lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen Porin stadionille, kun vastassa oli sarjanousija FC Jazz. Porilaismiehistö antoi koskilaisille näpäytyksen ja venyi 2-2 -tasatulokseen.

Peli oli koskilaisilta parempaa kuin viime viikolla AC Oulua vastaan, mutta Haka sai kylmää vettä niskaansa 37. minuutin kohdalla, kun Saku Pesonen yllätettiin ensimmäisen kerran tällä Ykkösen kaudella. Kulmapotkun jälkitilanteesta Alekos Alekou onnistui viemään isännät johtoon.

Haka tasoitti puntit neljä minuuttia myöhemmin. Kalle Multanen irtosi porilaisten puolustajilta ja pisti pallon maaliin tolpan kautta.

Toisellakaan puoliajalla Hakan peli ei kulkenut aivan siihen malliin kuin olisi pitänyt. Alekou iski Hakan puolustuksen uinahduksesta 69. minuutilla lukemat 2-1.

Multanen oli kuitenkin tuloksesta toista mieltä ja tasoitti kolme minuuttia myöhemmin. Multasen tuikkaus ei ollut kova ja vastatuuleen se ei välttämättä olisi maalin asti jaksanut, mutta hakalaisten onneksi pallo oli Jazzin pakkia nopeampi.

Kolmesta pelaamistaan ottelusta viisi pistettä saalistaneen Hakan seuraava vastustaja on Viikingit. Helsinkiläisjoukkue saapuu Tehtaan kentälle tämän viikon lauantaina. Ottelu alkaa kello 16.00.

Hakan kokoonpano FC Jazzia vastaan: Saku Pesonen, Niko Markkula, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari, Jarno Mattila (var.), Sakari Saarinen, Eetu Muinonen (67. Obi Metzger), Patrick Poutiainen, Venance Zézé (82. Eetu Kaipio), Henry Ugwunna, Kalle Multanen.