Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Poutiainen odottaa JJK:ta sarja-avaukseen

Pitkä talvi on takana ja Ykkönen potkaistaan vihdoin käyntiin lauantaina. Hakan kauden avausottelusta ei mielenkiintoa puutu, sillä vastaan asettuu viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta tipahtanut JJK.

JJK:n kausi päättyi viime kaudella putoamiseen jonka jälkeen joukkue on vaihtunut paljon. Jyväskylästä tapahtui liikettä myös Koskin suuntaan, kun Patrick Poutiainen, Niko Markkula ja Mikko Innanen suuntasivat Hakaan.

Haka ja JJK kohtasivat jo kertaalleen talven aikana ja Poutiainen myöntää, että suurimmat perhoset entisen seuran kohtaamisessa karisivat pois jo siinä pelissä.

– Se vie tietyllä tavalla jännitystä pois, mutta vieläkin pientä tietenkin on. Talven peli oli omituisen tuntuinen aluksi, mutta kun kentälle pääsi, niin se oli ihan sama kuka siellä oli vastassa ja siinä vaiheessa oli ihan normaali fiilis. Se oli kuitenkin harjoitusottelu ja nyt pelaamme sarja-avauksessa. Totta kai sarjaottelussa on ihan eri fiilis kuin harjoitusottelussa ja tietysti JJK vastustajana tuo siihen entisestään pienen ekstralatauksen, JJK-kasvatti kertoo.

Suomen talvikausi on ennätyksellisen pitkä, mutta kevätauringon pilkahdellessa myös kentät viheriöivät ja kausi lähenee. Poutiainen odottaa jo malttamattomana pääsyä tositoimiin.

– Aika kauan tämä talvikausi on kestänyt. Itse tulin joukkueen mukaan helmikuussa ja on hienoa, että kausi vihdoin käynnistyy. Olemme tehneet talven aikana hyvin hommia. Pääsemme pelaamaan ensimmäisen pelin luonnonnurmella, niin ei tarvitse niitä tekonurmiakaan  juuri enää katsella.

”Maaliverkot heiluvat lauantaina”

Talven harjoitus- ja Suomen Cupin –pelejä on tahkottu pienissä halleissa ja tekonurmikentillä, mutta Tehtaan kenttä on huippukunnossa sarja-avaukseen. Poutiainen uskoo luonnonnurmen suosivan myös Hakan pelitapaa.

– Kyllä se varmasti auttaa meitä ja kyseessä on eri peli, kun pelaamme luonnonnurmella. Riippuu tietenkin tekonurmesta, mutta yleisesti pallo liikkuu paljon paremmin hyvin kastellulla nurmella ja pystymme pitämään kovempaa syöttötempoa päällä. Luonnonnurmi ja iso kenttä ovat varmasti kaikille helpompi alusta pelata.

Päävalmentaja Juho Rantala on painottanut, että viimeiselle hyökkäyskolmannekselle on saatava lisää vaarallisuutta ja sitä on hiottu viimeistelyharjoituksissa.

– Olemme viime aikoina kiinnittäneet treeneissä huomiota puolustuksen läpäisyyn ja ratkaisusyöttöihin. Varmaa on, että maaliverkot heiluvat lauantaina. Ja nimenomaan JJK:n päässä, Poutiainen lupaa.

Yleisön kannustus toiveissa

Haka on esiintynyt talven otteluissa vahvasti ja Suomen Cupissakin valkopaidat ovat raivanneet tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Poutiaisen mukaan joukkue on valmis kauden avaukseen.

– Tällä hetkellä tuntuu siltä eikä ole mitään syytä etteikö peli olisi valmista. Olemme treenanneet hyvin koko talven ja lähdemme keskittyneinä ja luottavaisina lauantain otteluun.

Hakaan tulleen kolmikon lisäksi JJK:sta lähti myös muutamia muita viime kaudella isossa roolissa olleita pelaajia. Jyväskyläläisjoukkue rakentaakin uutta nousua erityisesti omien kasvattien varaan ja Poutiainen veikkaa nuoruuden näkyvän joukkueesta.

– JJK:lla on nuori porukka ja heiltä löytyy intoa ja energiaa. Mitä olen kuullut, niin JJK on treenannut talven aikana kovaa. He varmasti tulevat energisinä eikä helppoa peliä ole missään nimessä odotettavissa.

Hakan viime kauden yleisökeskiarvo oli yli 1500 katsojaa ja toiveissa on, että myös tänä vuonna koskilaiset löytävät tiensä Tehtiksen lehtereille sankoin joukoin.

– Toivon, että yleisö kannustaa kovaa ja odotan, että katsomoon tulee paljon väkeä, ”Patu” heittää haasteen yleisölle.

Hakan ja JJK:n välinen ottelu pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 26.4. kello 15.00 alkaen.

Jos et ole vielä hakenut kausikorttia, niin nyt viimeistään ostoksille Hakan toimistolle Tehtaan kentälle tai Koskikaraan Sportia Seppoon.

 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT