Multasen hattutemppu Hakan jatkopaikan avain

Kalle Multanen iski kolme maalia, kun Haka voitti Suomen Cupissa Atlantiksen Helsingin Talin hallissa lukemin 4-1 (2-0).

Voitolla Haka selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon ja seuraava kamppailu onkin todellinen herkkupala. Vastaan asettuu Veikkausliigan hallitseva mestari HJK ja pelipaikkana on Tehtaan kenttä. Klassikko-ottelu pelataan näillä näkymin vapunaattona 30.4.

Talin hallissa Hakan avausmaalista vastasi Niko Markkula, kun ottelua oli käyty vartin verran. Haka sai vapaapotkun hyvästä paikasta, josta Markkula pisti pallon hallitusti verkkoon.

Myös Hakan toista maalia edelsi vapaapotku. Ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä pari minuuttia, kun nätin kuvion jälkeen Multanen vie koskilaiset kahden maalin taukojohtoon.

Tunnin pelin jälkeen Atlantis pääsi hetkeksi peliin mukaan, kun Jussi Äijälä rokotti rangaistuspilkulta. Rankkarin helsinkiläisille hankki Veikkausliigasta takavuosilta tuttu brassihyökkääjä Adriano.

Hakan vapauttava kolmas maali syntyi Venance Zézén esityön jälkeen 71. minuutilla. Zézé purjehti vasenta laitaa ja antoi Multaselle nappisyötön vapaaseen paikkaan. Tästä ehti kulua vain viisi minuuttia ja Multanen pääsi juhlimaan hattutemppuaan.

Hakan voitto tiesi myös sitä, että Ykkösen avaus aikaistunee koskilaisten osalta parilla päivällä. Alustavan tiedon mukaan JJK saapuu Tehtaan kentälle jo lauantaina 26.4.

Hakan kokoonpano Atlantista vastaan: Saku Pesonen, Niko Markkula, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Jarno Mattila, Sakari Saarinen, Patrick Poutiainen, Eetu Muinonen, Mikko Innanen (64. Venance Zézé), Kalle Multanen (83. Ville Luokkala), Henri Ugwunna (76. Obi Metzger).