Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tasapeli tuliaisena Jyväskylästä

jjkhaka20090507_50cm_23571Sarjanousija JJK pisti Hakan tiukoille seurahistoriansa ensimmäisessä kotiottelussa Veikkausliigassa. Tasainen vääntö Harjun stadionilla päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin.

Haka joutui lähtemään kamppailuun uusitulla kokoonpanolla, kun Petri Viljanen ja Antti Hynynen olivat edellispelin avausmiehistöstä sivussa. Sami Ristilä on pelikieltonsa kärsinyt, mutta säärivaivat pitivät puolestaan hänet poissa tositoimista.

Diego Corpachen peli päättyi lievään takareisivaivaan toisen puoliajan alussa. Corpachen tilalle tullut nuori Juuso Salonen täytti kuitenkin paikkansa mainiosti.

Muutokset sekoittivat Hakan peliä, eivätkä koskilaiset saaneet oikein missään vaiheessa otetta peliin. Vaarallisimmat paikat tulivat erikoistilanteista. Avauspuolikkaalla sekä Pietari Holopaisen että Niko Ikävalkon puskut suuntautuivat hieman maalin ohi.

Toisen puoliajan lopulla kumpikin joukkue sai pallon vastustajan maaliin, mutta kummallakin kerralla avustava erotuomari liputti osumat paitsioiksi.

Hakan päävalmentaja Olli Huttunen oli joukkueen esitykseen pettynyt. Hän myönsi, että Haka ei saanut pelissä parastaan irti.

– Piste tuli vaikeuksien kautta. Siihen voi olla tyytyväinen, mutta peliin ei, Huttunen harmitteli.

Hakan seuraava ottelu on ensi viikon torstaina ja silloin panoksena ei ole enempää tai vähempää kuin Pirkanmaan herruus. Tampere United saapuu tuolloin kylään.

TamU-otteluun Haka voi odotella Ristilää takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja hänen panostaan kyllä tarvittaisiin. Hynynen oli sivussa flunssan vuoksi, joten myös häntä voidaan odotella takaisin valkopaitojen kokoonpanoon.

Hakan kokoonpano. Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Diego Corpache (49. Juuso Salonen), Pietari Holopainen, Jarno Mattila, Mika Mäkitalo (var.), Jani Kauppila (var.), Sebastian Strandvall, Nicolas Kivistö, Mikko Innanen, Niko Ikävalko (67. Jani Bäckman).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT