Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirttijoki mukana Azerbaidzhanin kaadossa – seuraavaksi vastassa SJK

Lauantaina on luvassa paitsi JIPPO:n ja Hakan välinen Suomen Cupin ottelu, niin myös mielenkiintoinen vääntö A-poikien SM-karsinnassa. Haka kohtaa SJK:n kello 13 Saharan tekonurmella.

Hakan ja SJK:n kohtaaminen on A-poikien pohjoisen SM-karsintalohkon kärkiottelu. Yhden ottelun Hakaa enemmän pelanneet seinäjokelaiset johtavat lohkoa. Kotijoukkueen maalia vartioi Härmästä lainattu Tommi Vainio. Erikoiseen järjestelyyn jouduttiin, kun Hakan maalivahti ja kapteeni Mikko Ananin mursi sormensa, eivätkä Eeli Arola ja Elmeri Mäkelä ole maisemissa.

SJK:sta nuorisomaajoukkueiden tämänviikkoisilla Unkarin ja Latvian reissuilla olivat mukana maalivahti Ville Viljala, puolustaja Joona Lautamaja ja hyökkääjät Tuomas Lähdesmäki ja Elias Ahde, joista viimeksi mainitut onnistuivat maalinteossa torstaina
Azerbaidzhania vastaan.

U19- ja U21-maajoukkueiden maalivahti Ville Viljala siirtyi Seinäjoelle täksi kaudeksi Jyväskylästä. FC Barcelonassakin näytillä käynyt Viljala on ollut vakiokasvo Suomen nuorisomaajoukkueissa. SJK:n A-junioreiden kapteeni Joona Lautamaja kuului viime kaudella Kerho 07:n runkopelaajiin Kakkosessa. ja Elias Ahde puolestaan johtaa SM-karsintojen maalintekijätilastoa. Hyökkääjä on tehtaillut neljässä ottelussa peräti seitsemän maalia.

Veikkausliigaan nousseen SJK:n edustusjoukkueen vahvuuteen kuuluvat maajoukkuepelaajien lisäksi myös maalivahti Paavo Valakari, puolustaja Joona Ala-Hukkala ja laitahyökkääjä Jesse Sarajärvi. SJK:n A-poikien valmentaja Max Peltonen toimii myös U19-maajoukkueen valmentajana.

Hakallakin on pitkästä aikaa maajoukkuemies kentällä, sillä ennen hiihtolomataukoa pelattua Ilves-ottelua seuraamassa ollut Jarkko Wiss poimi Juho Pirttijoen Haka-puolustuksesta maajoukkueeseen. Pirttijoki pelasi tiistaina koko ottelun, kun Suomi hävisi Latvialle 2–0 ja täydet minuutit tulivat myös torstaina, kun Azerbaidzhan kaatui 3-2.

Katsomosta poimittava yhden hengen tähtiraati valitsee jokaisessa kotiottelussa Hakan tähtipelaajat. SM-karsintasarjan päätteeksi eniten tähtiä kerännyt pelaaja saa viikoksi käyttöönsä teiden johtotähden. Mercedes-Benzin tarjoaa FC Hakan junioreiden yhteistyökumppani Veho Tampere.

Kuva: SPL

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT