Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Patrick Poutiainen siirtyy Hakaan

Hakan keskikenttä saa terrierimäisen vahvistuksen, kun Patrick Poutiainen siirtyy Hakan riveihin. Poutiaisen sopimus on yksivuotinen.

Poutiainen on 22-vuotias JJK:n kasvatti, joka on pelannut koko tähänastisen uransa jyväskyläläisseuran riveissä. Hän debytoi Veikkausliigassa ja 16 vuoden ikäisenä ja vyöllä on myös nuorten maaotteluita.

Poutiainen myöntää, että lähtö kasvattiseurasta ei ollut helppo, mutta halu kehittyä ja menestyä toivat hänet Tehtaan kentälle.

– Kyllä sitä pitkään mietin mikä olisi oikea vaihtoehto. Juttelin Juho Rantalan kanssa jo kauden jälkeen pitkään omasta roolistani ja joukkueesta ja se vakuutti minut. Haka on perinteinen seura ja voittava joukkue, joka haluaa takaisin Veikkausliigaan, Poutiainen kertoo.

– Ei JJK:sta lähteminen tietenkään helpoin mahdollinen päätös ollut, sillä olen edustanut sitä juniorista lähtien. Juttelin JJK:n johdon kanssa eikä tarkoitus ole ollut polttaa mitään siltoja. Tein itseni ja kehitykseni kannalta parhaan ratkaisun ja on ihan hyvä välillä kokea vähän muutoksen tuulia, ”Patu” jatkaa.

JJK:sta aiemmin joukkueeseen ovat liittyneet Mikko Innanen ja Niko Markkula, joten tutut pelurit helpottavat sopeutumista.

– Olen kuullut seurasta pelkkää hyvää ja tällä hetkellä on odottavat tunnelmat. Olen erittäin iloinen, että liityn mukaan Hakan joukkueeseen. On tietenkin positiivista, että joukkueessa on ennalta tuttuja, mutta sillä ei ollut vaikutusta päätökseen. Kyllä sitä aina tulee äkkiä sinuiksi joukkueen kanssa.

Poutiainen tunnetaan ärhäkkänä ja taitavana keskikenttäpelaajana ja hän toivoo tuovansa valkopaitoihin taitoa sekä taistelua. 

– Olen keskikentän keskustan pelaaja ja viihdyn parhaiten hyökkäävässä roolissa joko keskellä tai kymppipaikalla. Minusta saa sellaisen pelaajan, joka antaa joukkueelle kaikkensa ja olen aika terrierimäinen, ettei minusta helposti mennä ohi. Pallolliseen peliin pyrin tuomaan paljon ja rakentamaan hyökkäyksiä ja olemaan niissä mukana. Enemmän minua varmaan hyökkäävässä roolissa nähdään, Poutiainen valottaa rooliaan.

Oman mielenkiintonsa Poutiaiselle tuo JJK:n kohtaaminen heti Ykkösen ensimmäisellä kierroksella Tehtaan kentällä.

– Se on ensimmäinen kerta, kun pelaan JJK:ta vastaan. Siinä on varmasti aikamoinen virinä päällä keskikentällä ja yleisöstä on varmasti hauska katsoa, kun pyörin joka puolella. Aika messevä kauden avaus, Poutiainen naurahtaa.

Sopimusuutiset eivät suinkaan jää tähän, vaan loppuviikosta on luvassa jälleen uuden pelaajan julkistus.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT