Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka Oy:n osakeanti alkaa

FC Haka Oy järjestää osakeannin jonka tarkoituksena on kerätä kasaan 60 000 euroa yhtiön rahoituksen varmistamiseksi loppuvuoden osalta. Merkintäaika on 18.-29.9.2013.

Suunnatussa osakeannissamme on merkittävänä 24 000 kpl A-sarjan osakkeita. Näiden osakkeiden merkintähinta on 2,5 euroa/kpl ja minimimerkintä 20kpl (50 eur).

– Nyt alkava osakeanti on osa rahoitussuunnitelmaamme, joka on tehty paikkaamaan noin 150 000 euron rahoitusvajetta kuluvalle vuodelle. Ilman rahoitussuunnitelman onnistumista FC Haka Oy ei selviä kriittisistä maksuvelvoitteistaan kauden ja vuoden loppuun saakka, kertoo FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen.

Rahoitussuunnitelmaa on valmisteltu ja toteutettu toukokuulta asti. Suunnitelma koostuu 50 000 euron lisäyhteistyökumppani- ja tapahtumamyynnistä, 50 000 euron ensi vuoden sopimusten ennakkomaksuista sekä 50 000 euron uuden osakeannin tuotoista.

– Jokaisen rahoitussuunnitelmamme osa-alueen pitää toteutua, jotta toimintaedellytyksemme säilyvät, vahvistaa FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Markku Salminen.

– Jatkamme tiukan talouden linjaamme ja huolehdimme kustannuskurista, mutta tämä ei riitä. Rahoituksemme ydinhaaste, vuosien takaisten velkojen hoitaminen, korostuu tämän vuoden yhteistyökumppanimyynnin jäätyä riittämättömäksi ponnisteluistamme huolimatta. Taloutemme parantamiseksi on jo tehty paljon, nyt on uuden osakeannin vuoro, Salminen summaa.

Osakeannista päätöksen tehnyt yhtiökokous hyväksyi myös edellä viitatun rahoitussuunnitelman. Kaikille osakkeenomistajille tullaan lähettämään kirje, jossa kerrotaan avoimesti FC Haka Oy:n tilanteesta ja pyydetään sijoittamaan FC Haka Oy:n uusiin osakkeisiin minimissään nykyisen omistuksen suhteessa. Esimerkiksi 1500 osakkeen omistajalle tämä tarkoittaa noin 100 euron panostusta. Samalla mukaan kutsutaan kaikki uudet omistajat jotka haluavat osallistua FC Haka Oy:n tulevaisuuden rakentamiseen merkitsemällä yhtiön osakkeita.

– Olen keskustellut noin viiden suurimman FC Hakan yksityisomistajan kanssa ja kaikki ovat luvanneet hoitaa oman osuutensa ja enemmänkin. Uskon ja toivon, että sama henki on muillakin yli 600 omistajalla. Pienillä panostuksilla voi jälleen saada aikaan tärkeitä asioita, Laaksonen muistuttaa.

FC Haka pelaa noususta Veikkausliigaan ja toteuttaa keväällä esiteltyä strategiaansa tulevien vuosien menestyksen eteen. Tähän kokonaisuuteen liittyy vahvasti juniorityö, pelaajapolun rakentaminen sekä seuran vaikutusalueen laajentaminen. FC Haka halutaan jatkossakin nähdä väylänä kansalliselle ja jopa kansainväliselle huipputasolle. Samoin FC Haka haluaa olla vahva yhteiskunnallinen liikuttaja ja vaikuttaja myös jatkossa.

Jotta FC Haka Oy pääsee näihin lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteisiinsa, yrityksen talous on saatava vakaaksi. Vakauttaminen kestää vielä useamman vuoden. Taloudellinen tavoite on tehdä tänäkin vuonna positiivinen tulos sekä korjata taseen omapääoma positiiviseksi. Vuoden 2012 tilinpäätöksessä se oli vielä 40.000 € negatiivinen (2011: 120.000 € negatiivinen).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT