Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirinen keskittyy omaan tekemiseen

Haka kohtaa tänään tärkeässä kamppailussa Jipon. Joensuulaisjoukkue on ollut Hakalle vaikea vastus, sillä joukkueen aikaisemmassa kohtaamisessa pisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä. Juha Pirinen kuitenkin luottaa, että tällä kertaa kotimatkalle lähdetään pisteiden kera.

Hakan edellisestä pelistä ehti kulua parisen viikkoa, sillä joukkueet viettivät pienimuotoista syyslomaa. Paluu pelihommiin tapahtuu sunnuntaina, kun vaikea JIPPO isännöi koskilaisia.

– Meillä oli muutaman päivän tauko tänä aikana ja oli hyvä ladata vähän akkuja. Seuraavaksi tulee kova ja tärkeä matsi. Ottelu pelataan käsittääkseni tekonurmella ja se tuo mukanaan vähän erilaiset asetelmat, Pirinen ennakoi.

Pirisen mukaan tekonurmi saattaa jopa hyödyttää vierasjoukkuetta.

– Kyllä varmasti siinä mielessä, että heidän normaalikenttänsä on pieni ja viimeksi se oli niin huonossa kunnossa, että pallo pomppi aina mihin sattui eikä siinä pystynyt kunnolla pelaamaan. Nyt olosuhteet ovat hyvät.

JIPPO tunnetaan kovaa puolustavana ja uhrautuvana joukkueena, joka ei anna missään vaiheessa periksi. Pirinen kuitenkin uskoo tilaa löytyvän oman pelaamisen kautta.

– Meidän täytyy liikuttaa palloa nopeasti ja saada liikettä linjan taakse ja saada luotua paikkoja. Jalkapallo on maalintekopeli ja meidän on pystyttävä käyttämään paikkamme hyväksi, ”Piri” muistuttaa.

Lauantaina SJK repäisi jälleen viiden pisteen kaulan, mutta Hakalla on vielä mahdollisuus kaventaa eroa. Pirinen ei ajattele nousutaistelua, vaan keskittyy vain ja ainoastaan edessä olevaan haasteeseen.

– Voimme mennä vain peli kerrallaan. Kaikki on vielä omissa käsissä. On aivan turha keskittyä muiden pelaamiseen, vaan pitää keskittyä ainoastaan omiin peleihin. Monesti voi käydä niin, että katsoo esimerkiksi miten SJK pelaa ja antaa sen vaikuttaa omaan peliin. Silloin se menee usein huonosti. Pitää vain keskittyä omaan tekemiseen, Piri paaluttaa.

 

Hakan ja Jipon ottelu alkaa kello 16.00. 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT