Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tallink Siljan ja Hakan palloprojekti sai positiivisen vastaanoton

Tallink Silja ja FC Haka lahjoittivat lähes parillekymmenelle koululle säkillisen palloja syksyn aikana. Palloprojekti sai kiitosta sekä kouluilta että siihen osallistuneilta pelaajilta.

Koulut valittiin kesän aikana Hakalle tulleiden perustelujen pohjalta. Uusien Umbrojen perässä päästään nyt kirmaamaan yhteensä 17 koulussa Valkeakoskella, Akaassa, Pälkäneellä ja Kangasalla. Vastaanotto on ollut positiivinen molemmin puolin.

Vilpeilän kyläkoulu sijaitsee Kangasalaan nykyään kuuluvassa Sahalahdessa Pakkalan kylässä. Koulussa on 19 oppilasta ja palloja riittää melkein jokaiselle.

– Otimme pallot ilolla vastaan, mutta ne ovat niin korkealaatuisia, ettemme ole uskaltaneet niitä vielä käyttää tuossa meidän asvalttikentällä, mutta kyllä niitä hypistelty on. Torstaina olisi tarkoitus mennä niitä tuohon läheiselle nurmikentälle kokeilemaan, koulun rehtori Vesa Saarinen valottaa.

Saarisen mukaan pallot tulivat tarpeeseen, sillä välitunneilla oppilaat viihtyvät hyvin liikunnan parissa.

– Nämä olivat älyttömän tervetulleita ja lapsille ja nuorisolle kaivataan nykyään liikunnallista toimintaa. Sitten kun siihen vielä yhdistyy taitoa, niin se vie eteenpäin. Meillä on pihassa asvalttikenttä missä pelataan jalkapalloa, koripalloa ja keinumattia, mutta ei näitä palloja voi siihen käyttää, mutta lähellä on myös nurmikenttä.

– Olemme erittäin kiitollisia Hakalle, että saimme nämä pallot ja he ovat kehittämässä tällaista toimintaa ja erityisen mukavaa oli, että pelaajat olivat vierailulla tuomassa palloja, Saarinen kiittelee.

Myös Valkeakosken Tarttilan koulussa pallolahjoituksesta riemuittiin.

– Pallot tulivat erittäin tarpeeseen ja pelaajat hoitivat hommansa hienosti. Juuri viime välitunnilla pelaajat potkivat kovasti palloja, koulun rehtori Riina Väyrynen kertoo.

Väyrysen mukaan pallot mahdollistavat lapsille entistä paremmat liikunta- ja harrastusmahdollisuudet Tarttilassa.

– Liikunta on tori tärkeätä ja koulun puitteissa se tapahtuu omaehtoisena. Täältä Tarttilasta aika vähän viedään harrastusten pariin joten on tärkeä, että koulu pystyy tarjoamaan hyviä liikuntamahdollisuuksia, Väyrynen muistuttaa.

Myös pelaajat innostuneita projektista

Hakan pelaajista palloja olivat lahjoittamassa Hakan omat kasvatit Juha Pirinen ja Ville Kauppinen. Pirisen mukaan vastaanotto oli erinomainen.

– Kaikki ottivat pallot tosi hyvin vastaan. Lapset olivat tosi innoissaan. On mielestäni tärkeää kannustaa lapsia liikuntaan ja ehkä se antaa heille inspiraatiota liittyä johonkin seuraan. Jalkapallo on hyvää liikuntaa ja mielestäni tämä oli onnistunut projekti, Pirinen kehuu.

Pirinen on itse käynyt Hakan juniorikoulun läpi ja noussut aina edustusjoukkueeseen saakka. Hän ei pidä mahdottomana, että joku pallon saaneista oppilaista nähtäisiin Tehtaan kentällä juoksemassa valkopaidassa tulevaisuudessa.

– Ehkä joku juniori alkaa pelata ja jos taitoja ja motivaatiota riittää, niin eihän sitä tiedä jos heidät nähtäisiin vielä Tehtikselläkin, ”Piri” heittää.

Yhteensä palloja lahjoitettiin 200 kappaletta ja projekti on tarkoitus toteuttaa myös ensi vuonna.

Tallink Siljan ja Hakan projektiin osallistuneet koulut:
Sorrilan alakoulu, Sorrilan esikoulu, Leppälän alakoulu, Kärjenniemen esiopetus, Kärjenniemen koulu, Tarttilan koulu, Haukilan alakoulu (Valkeakoski)), Rasin koulu, Kirkonkylän koulu, Nahkialan koulu, (Akaa), Aitoon koulu, Kostian koulu (Pälkäne), Ruutanan alakoulu, Tursolan Korttelikoulu, Suoraman koulu, Pohjan koulu, Vilpeilän koulu (Kangasala)

 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT