Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kapteeni odottaa kannustusta

Haka ja Ilves kamppailevat perjantaina sarjapisteistä ja Ykkösen herruudesta. Otteluun on odotettavissa runsaasti katsojia ja Hakan kapteeni Marco Matrone toivoo yleisön elävän ottelussa mukana.

Haka pitää Ykkösen piikkipaikkaa yhdessä SJK:n kanssa. Valkopaidat ovat purjehtineet vahvassa myötätuulessa, sillä takana on jo 13 tappiotonta ottelua. Hakan joukkue uhkuukin itseluottamusta tällä hetkellä.

– Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja sitä kautta myös hyvät tulokset ovat tulleet, Matrone valottaa.

Ilveksen nousumahdollisuudet tyrehtyivät lähes varmasti AC Kajaanille koettuun tappioon tiistaina. Matrone ei kuitenkaan usko, että Tehtikselle saapuisi lyöty kissalauma.

– Eivät he ole missään nimessä lannistuneita. He haluavat näyttää paikalliskamppailussa. He tuskin haluavat meidän nousevan joten he pistävät kaiken peliin eikä heillä ole mitään hävittävää. Vaikea peli on tulossa, Haka-kapteeni arvioi.

Haka on ollut niskan päällä joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa tällä kaudella, sillä Suomen Cupissa Haka voitti sekä sarjassa on korjattu yksi voitto sekä Tammelassa tasapeli. Matronella on aseet taskussa täyden pistepotin nappaamiseksi myös perjantaina.

– Meidän täytyy muuttaa hallinta paikoiksi ja sitä kautta maaleiksi. Ilveksellä on hyvä puolustus ja he varmasti tekevät meidän pelin vaikeaksi, joten meidän täytyy olla tehokkaita maalipaikoissa. Terävyys molemmissa päissä on avainasia.

Hakan kauden suurin yleisömäärä on 2574 SJK-ottelussa, mutta nyt Ilves-ottelussa katsojia odotetaan vieläkin enemmän. Matrone muistuttaa, että pelaajat ammetavat voimaa yleisön tuesta.

– Positiivinen kannustus auttaa aina. Jos katsomossa on positiivinen ilmapiiri, niin se välittyy myös kentälle, Matrone heittää yleisölle haasteen.

 

Hakan ja Ilveksen ottelu alkaa Tehtiksellä kello 18.30. Mikäli et jostain syystä pääse paikan päälle, tunnelmaan voi virittäytyä myös netin ääressä, sillä Koskinet välittää ottelun suorana lähetyksenä. Lisätietoja nettilähetyksestä täältä. 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT