Haka vaikeuksien kautta voittoon

Hakan ja OPS:n välinen Ykkösen ottelu noudatti toukokuista kaavaa. OPS menee ottelussa johtoon, Haka puristaa väkisin rinnalle ja lopulta 3-1 -voittoon.

Sateisella Tehtaan kentällä OPS sai otteluun hyvän alun, kun pallo oli Saku Pesosen selän takana vartin pelin jälkeen. Oululaiset saivat vapaapotkun hyvästä paikasta ja Alberto Ramirez Torres hiljensi kotiyleisön.

Maalin jälkeen Hakan peli sekosi, mutta Jussi Aallon ja Venance Zézén yhteispeli rauhoitti Tehtaan kentän katsojia. Heinäkuun kuukauden pelaajaksi Ykkösessä valittu Zézé upotti Aallon esityöstä tasoituksen puolen tunnin pelin jälkeen.
Hakan voittomaalia saatiin odottaa aina 75. minuutille asti. Tuolloin pienen flipperipallon jälkeen Lasse Linjala pääsi maalaamaan kesän ensimmäisen osumansa Ykkösessä.

Tuo maali vapautti Hakan pelin ja lopullisesti OPS:n selkäranka murtui Lawrence Chiedozien ulosajoon seitsemän minuuttia ennen loppua. Zézé kaunisteli loppunumerot upealla nostolla viisi minuuttia myöhemmin.

– Emme jostain syystä olleet valmiita peliin, mutta onneksi toisella puoliajalla tuli tasonnosto. Se oli merkki siitä, että tässä joukkueessa on voittamisen mentaliteettia, Hakan päävalmentaja Juho Rantala kehaisi.

– Haastoimme hyvin Hakan, mutta he olivat lopussa vahvempia. Kyllä Haka ja SJK ovat selvät suosikit nousutaistossa, OPS-luotsi Luiz Antonio huomautti.

Yleisöä Tehtaan kentällä oli sateesta ja keihäsfinaalista huolimatta hieman toistatuhatta. Upean, lähes satapäisen joukon, muodostivat Hakan entiset pelaajat ja taustahenkilöt 1950-luvulta nykypäivään.

Hakan seuraava ottelu on viikon päästä maanantaina 26.8. Vastassa on tuolloin Kotkassa Sami Ristilän valmentama KooTeePee. Saman viikon perjantaina Tehtaan kentällä pelataan odotettu Pirkanmaan paikallistaisto Ilvestä vastaan.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi, Regi Nooitmeer (var.), Juuso Salonen, Dema (var.), Sakari Saarinen, Marco Matrone, Eetu Muinonen, Venance Zézé (88. Sasha Popovitch), Jussi Aalto (68. Juha Pirinen), Aaron King (68. Lasse Linjala).