Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

On klassikon ja ensimmäisen Kansanjuhlan aika

hakalogo_uutinenVeikkausliigan kiistaton klassikko, Haka-HJK on ovella. Keskiviikkona uudistuneella Tehtaan kentällä on luvassa kunnolla tunnelmaa, kun ensimmäinen Kansanjuhla potkaistaan käyntiin. Odotukset ovat korkealla myös Hakan päävalmentajalla Olli Huttusella.

– Lähtökohdat HJK peliin ovat loistavat. Tehtis on uudessa uskossa, Sedu esittäytyy yleisölle, Vallu tekee paluun ja Hakan uudet pelaajat saavat ensikosketuksen kotikenttään. Pelissä ei varmasti peruutella ja viime vuosien mukaan nähdään vauhtia ja maaleja, Huttunen huomauttaa.

Hakan ja HJK:n keskinäiset väännöt eivät ole todellakaan olleet viime vuosina tylsiä. Vuodesta 2004 lähtien Tehtaan kentän viidessä klassikossa on nähty yhteensä 22 maalia.

– Jos HJK saa aikaa ja tilaa, pystyy se pyörittämään mitä joukkuetta tahansa Suomessa. Sieltä löytyy taitoa ja tahtoa, voimaa ja nopeutta, eli kaikkea mitä menestykseen tarvitaan. Yksin Vallu Popovitch on näkemisen arvoinen pelaaja, mutta myös Sebastian Sorsa on huimassa vireessä, samoin Dawda Bah toisella laidalla. Hyökkäykseen löytyy eri vaihtoehtoja, kuten Jarno Parikka, Juho Mäkelä, Paulus Roiha ja Akseli Pelvas, Huttunen luettelee.

Hakalla on takanaan kaksi kovaa taisteluvoittoa. Viime keskiviikon Vaasan reissu pudotti Sami Ristilän pelikiellon vuoksi pois kokoonpanosta parin ottelun ajaksi. Myös muita muutoksia saattaa olla luvassa.

– Pieniä kolhuja on paranneltu VPS-pelin jälkeen. Lopullinen tilanne selviää keskiviikon aamuharjoituksissa.

Lisää Okan mietteitä miehen tuoreimmassa blogissa.

Kansanjuhlan aikataulun löydät TÄÄLTÄ

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT