Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kasvatti voittoputkeaan

Hakan voittoputki on nyt neljän ottelun mittainen, kun KooTeePee kaatui Tehtaan kentällä. Helposti ei voitto irronnut, sillä Sami Ristilän valmentama joukkue kukistui maalein 2-1 (1-0).

Hakan ensimmäinen maali syntyi 26. minuutin kohdalla näppärän kulmapotkukuvion jälkeen. Osuma oli Juha Piriselle ensimmäinen tällä Ykkösen kaudella.

Haka pääsi pelaamaan viimeiset puoli tuntia yhden miehen ylivoimalla, kun KooTeePeen Erkka Länsimies lensi suihkuun kovan taklauksen seurauksena.

Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin KooTeePee. Ex-Haka Valeri Minkenen rokotti valkopaitoja toukokuussa Kotkassa tarkalla laukauksella ja sama sapluuna toimi myös Tehtaan kentällä. Vapaapotku upposi Saku Pesosen selän taakse reilun tunnin pelin jälkeen.

Haka ei tasoituksesta hätkähtänyt vaan siirtyi uudemman kerran johtoon kahdeksan minuuttia myöhemmin. Lasse Linjala tarjoili ja Olukorede Aiyegbusi tykitti niin ikään kauden avausmaalinsa.

Loppuhetkillä Pirisellä oli erinomainen mahdollisuus ratkaista peli lopullisesti, mutta läpiajo tyrehtyi Kert Küttin käsiin. Hakan johto kuitenkin piti päätösvihellykseen asti ja näin koskilaiset nousivat taas sarjakakkoseksi.

Ottelu oli tällä erää Asko Jussilalle viimeinen Hakan vastuuvalmentajana. Maanantaina vetovastuu siirtyy peliä katsomosta seuranneelle Juho Rantalalle.

– Oletin, että olisimme olleet alusta lähtien hieman kevyemmällä jalalla liikenteessä. Pelaaminen oli ajoittain hieman liian hätäistä, Jussila pohti.

Tehtaan kentän jännitysnäytelmää seurasi 1441 katsojaa.

– Hieman on nyt tyhjä olo, mutta olihan tämä varmasti yleisölle hyvä peli. Ja tärkeät kolme pistettä, Jussila sanoi.

KooTeePeen valmentaja Sami Ristilän mukaan kotkalaisjoukkue ei ollut täysin valmis haastamaan Hakaa.

– Oma peli oli hermostunutta. Kun yksi sarjan parhaista joukkueista on vastassa, niin tällainen esitys ei riitä, ”Risu” murehti.

Hakan ottelut Ykkösessä jatkuvat lauantaina mielenkiintoisella derbyllä Ilvestä vastaan Tampereen Tammelassa.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi, Sami Sanevuori (var.), Regi Nooitmeer (var.), Dema, Marco Matrone, Eetu Muinonen, Juha Pirinen, Jussi Aalto (85. Arman Melkonyan), Venance Zézé (64. Sakari Saarinen), Sasha Popovitch (64. Lasse Linjala).

Kuvat: Olli Nykänen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT