Haka taisteli voiton AC Kajaanista

AC Kajaani piti Hakaa tiukoilla Tehtaan kentällä, mutta valkopaidat onnistuivat puristamaan arvokkaan kotivoiton lukemin 1-0. Ottelun ainoan osuman iski Jussi Aalto rangaistuspotkusta.

Haka oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta tämän kauden perisynti, eli tehottomuus vastustajan rangaistusalueella vaivasi jälleen. Ensimmäisellä puoliajalla lähimmäksi maalia pääsi Mika Jussilan syötöstä Sasha Popovitch. Popovitchin sijoitus vieri niukasti tolpan väärälle puolelle.

Toisella puoliajalla Haka hukkasi pari hyvää vapaapotkua, kunnes vapauttava osuma syntyi 75. minuutilla. Juha Pirinen kaadettiin rangaistusalueella, eikä Jussi Aalto erehtynyt rangaistuspilkulta.

Toki AC Kajaanillakin oli omat paikkansa maalien tekoon. Ensimmäisellä puoliajalla Kakhaber Samsonia kompuroi juuri ratkaisevalla hetkellä tyhjän maalin edessä ja toisella puolikkaalla vieraat kolisuttivat Hakan maalin ylärimaa. Hakalaisista pallon ylärimaan sai puolestaan Sakari Saarinen.

– Yleisölle tämä oli varmasti viihdyttävä peli, vaikka maaleja ei syntynyt kuin yksi. Meillä lähtökohdat peliin olivat poissaolojen myötä hieman haastavat. Marco (Matrone) ja Dema kärsivät pelikieltojaan ja (Venance) Zézé oli edelleen toipilaana. Tunti ennen ottelun alkua Tomi Petrescu putosi avauskokoonpanosta sivuun, tuore Haka-luotsi Asko Jussila tuumi.

Jussila myönsi, että AC Kajaani ei päästänyt Hakaa helpolla.

– Heillä on monta hyvää yksilöä. Edelleen korostan sitä, että tämä on todella tasainen sarja. Yhtään helppoa peliä ei ole luvassa, Jussila korosti.

Yleisöä Tehtaan kentällä oli 1306 henkeä. Haka pelaa seuraavan kerran ensi maanantaina Oulussa OPS.aa vastaan.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi, Sami Sanevuori, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Sakari Saarinen, Eetu Muinonen, Mika Jussila (60. Topi Järvi), Juha Pirinen, Jussi Aalto (90. Mikko-Petteri Latosaari), Sasha Popovitch (86. Teppo Syrjänen).

Kuvat: Olli Nykänen