Haka jyräsi Pirkanmaan herraksi

Hakan palasi voittojen tielle tärkeässä paikassa, kun Ilves kaatui yli 2100 katsojan edessä Pirkanmaan paikalliskamppailussa. Jussi Aalto iski kaksi ja Tomi Petrescu yhden, kun Haka voitti Tehtaan kentällä 3-0 (1-0).

Ottelu tarjosi vauhtia koko 90-minuuttisen. Ensimmäinen maali tuli jo kymmenen minuutin kohdalla komean kuvion päätteeksi. Dema pisti laidalta kovan pallon maalin eteen ja Petrescu ampui koskilaiset johtoon.

Ylärimaa lähemmäksi toista maalia Haka ei avauspuolikkaalla päässyt, mutta toisella puoliajalla Aalto otti komennon. Pelin 58. minuutilla tämä Hakan paras maalintekijä nosti pallon komeasti verkkoon ja mies tuplasi maalimääränsä Venance Zézén esityöstä 17. minuuttia myöhemmin.

– Molemmat joukkueet halusivat pelata. Silloin syntyy usein hyvä jalkapallo-ottelu ja mielestäni tämä oli sellainen, Hakan päävalmentaja Harri Kampman sanoi.

-On meillä ollut aiemmissakin peleissä paikkoja, mutta emme vain onnistuneet. Nyt tuli hyviä maaleja, Kampman jatkoi.

Pientä murhetta komean voiton taustalla toivat hakalaisten loukkaantumiset. Etenkin Olukorede Aiyegbusin ja Sami Sanevuoren vammojen kohdalla joudutaan jännittämään ainakin jonkin aikaa.

– Vielä on vaikea sanoa, kuinka pahoista vammoista on kyse, Kampman sanoi.

Voittonsa ansiosta Haka nousi sarjakakkoseksi. Kärkijoukkue SJK:hon on matkaa kuusi pinnaa, mutta tuo ero on mahdollista puolittaa sunnuntaina, kun seinäjokelaiset saapuvat Tehtaan kentälle Ykkösen kärkiotteluun.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi (63. Juha Pirinen), Juuso Salonen (var.), Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori (81. Mika Jussila), Dema, Marco Matrone, Sakari Saarinen, Tomi Petrescu (76. Eetu Muinonen), Venance Zézé, Jussi Aalto (var.).