Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla kovat odotukset Ilves-otteluun

FC Hakan kannalta keskiviikko on äärimmäisen tärkeä päivä. Ykkösen kärkisijoja ajatellen Ilveksestä olisi pakko kammeta täydet kolme pistettä. Paljon on seurassa odotuksia myös yleisömäärän ja yhteistyökumppaneiden suhteen.

– Tämä on ensimmäinen suuri teemaottelumme. Konsepti on mielenkiintoinen ja tästä saamme varmasti hyvää kokemusta jatkoa ajatellen, FC Hakan vt. toimitusjohtaja Markku Salminen kertoo.

Teemana Ilves-ottelussa on koti ja vapaa-aika.

– Tehtaan kentälle tulee markkinatelttoineen lukuisia näytteilleasettajia, kuten Veho Lielahti, Life, Matkavekka, Tommy Hilfiger ja Guess Ideapark sekä Petäys resort. Petäys muuten tuo paikalle Zetor-saunansa, kylpypaljukin on näytillä, Salminen hymyilee.

Tapahtumat Tehtaan kentällä alkavat jo kello 17, kun Valkeakosken Nappulaliiga ja Ylöjärven Ilves pelaavat oman esiottelunsa.

– Esiotteluun kello 17.30 mennessä saapuvat katsojat saavat pienen alennuksen itse illan pääottelun lipusta, Salminen huomauttaa.

Hakan yleisökeskiarvo on tällä hetkellä korkeampi kuin mitä se oli viime kaudella Veikkausliigassa. Myös Ilves kiinnostaa pirkanmaalaista yleisöä, sillä tamperelaisten sunnuntaisessa Jippo-ottelussa oli katsojia yli 2500.

– Tuon lukeman yli meidän pitäisi päästä keskiviikkona reippaasti. Kelin pitäisi ainakin peliä suosia, Salminen pohtii.

Ottelua saapuvat seuraamaan myös Valkeakosken ja Tampereen seudun Parkinson-kerhot Hakan toiminnassa viime vuodet tiiviisti mukana olleen Ossi Jäkärän organisoimana.

– Valkeakoskelta meiltä on tulossa sellaiset parikymmentä henkeä ja Tampereelta kymmenkunta, valkeakoskelaisten yhteyshenkilö Erkki Töyssy kertoo.

Vaikka Hakan alkukauden pistemäärä ei aivan toivottu ole, niin Markku Salmisen mielestä odotukset ovat Ilves-peliä ja sunnuntaista SJK-ottelua ajatellen korkealla.

– Selkeänä tavoitteena pitää olla kuusi pistettä näistä kahdesta ottelusta. Niiden avulla otamme taas aimo harppauksen kohti kärkeä, Salminen sanoo.

Yksi alkukauden kohokohdista on Salmisen mukaan ollut se vastaanotto, minkä jalkapallojen luovutus Pirkanmaan kouluille on aiheuttanut. Haka jakaa kesän aikana yhteensä 200 jalkapalloa kouluihin yhteistyössä Tallink Siljan kanssa.

– Viime viikolla oli vuorossa Sorrilan koulu ja ilmeet olivat todella iloisia. Kampanja jatkuu sitten taas kesälomien jälkeen, jolloin moni muukin valkeakoskelainen ja lähialueen koulu saa pallonsa, Salminen lupaa.

Kuvassa Ville Kauppinen ja Juha Pirinen Sorrilan koulun oppilaiden kanssa.

Kuva: Olli Nykänen

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT