PK-35 ryösti pinnan Tehtaan kentältä

Haka ei onnistunut palaamaan voittojen tielle Ykkösen ottelussaan PK-35 Vantaata vastaan. Vierasjoukkue ryösti pisteet Tehtaan kentältä tasatuloksella 1-1 (0-1).

Ensimmäisellä puoliajalla huippuvaaralliset tilanteet olivat harvassa. Haka piti enemmän palloa, mutta PK-35:n linjan murtaminen oli hankalaa. Venance Zézé haki pystyjuoksuillaan paikkoja ja pari hyvää kuviota hän onnistuikin järjestämään.

Hakalaisista lähimmäksi maalia pääsi ensimmäisellä puoliajalla Marco Matrone, jonka pusku kulmapotkun jälkitilanteesta suuntautui niukasti ohi.

Ottelun avausmaali tuli kuin varkain 37. minuutin kohdalla. Paikka oli PK-35:n ensimmäinen kunnollinen, mutta Karim Benounes käytti sen mallikkaasti. Hakassa talvella näytillä ollut Benounes ehti pystypalloon ennen vastaan tullutta Saku Pesosta ja siirsi pallon pienestä kulmasta verkkoon.

Heti toisen puoliajan alussa Zézé loi Petresculle hyvän tekopaikan, mutta laukaus meni niukasti ohi.

Haka tuli tasoihin 58. minuutilla. Kim Raimi työnsi Jussi Aallon nurin rangaistusalueella ja Aalto pisti pilkun varmasti alakulmaan.

Ottelun lopulla jännitettävää riitti molemmissa päissä. Hallinta oli Hakalla, mutta kotijoukkueen puolustusvirheiden johdosta PK-35 oli päästä rokottamaan. Pesonen oli kuitenkin Hakan maalilla hereillä.

Hakan tärkeät kotiottelut jatkuvat ensi viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona 5.6. Tehtaan kentälle saapuu Ilves ja sunnuntaina 9.6. sarjakärki SJK.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Juuso Salonen, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori, Dema (var.), Marco Matrone, Juha Pirinen (83. Mika Jussila), Sakari Saarinen (63. Eetu Muinonen), Jussi Aalto, Venance Zézé, Tomi Petrescu.