Hakan cup-taival päättyi kirvelevään kotitappioon

Hakan taival tämän kauden Suomen Cupissa päättyi harmittavalla tavalla. KuPS oli vahvempi Tehtaan kentällä jatkoajan jälkeen lukemin 1-2.

Hakalla oli tasaväkisessä pelissä omat mahdollisuutensa. Ensimmäisen puoliajan17 minuutilla Venance Zézé haki hyvin vetopaikkaa, mutta Zézén laukaus kimposi ylärimaan. Toisen puoliajan alussa Jussi Aalto laukoi tulisesti, mutta Joonas Pöntinen ehti viime tipassa torjumaan.

Avauspuolikkaalla KuPS keskittyi kaukolaukauksiin ja niistä lähimmäksi meni Miikka Ilon tolppaa hiponut kuti. Muuten Saku Pesosella ei suuria töitä ollut.

Toisella puoliajalla peli aukesi alkua enemmän ja tilanteet aaltoilivat kentän päästä päähän. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 64. minuutilla kulmapotkun jälkeen. Pallo jäi pyörimään maalin eteen ja lopulta Dudu pisti pallon verkkoon.

Haka painoi varsinaisen peliajan lopussa palloa KuPS:n päätyyn ja palkinto tuli 90. minuutilla. Zézé haki jälleen vasurilleen paikan ja tällä kertaa kuti upposi tolpan kautta verkkoon.

Jatkoajan alussa Haka sai hyvästä paikasta vapaapotkun, mutta tulosta ei tullut. Muuten maalipaikat olivat jatkoajalla kortilla ja rangaistuspotkukilpailu alkoi häämöttää.

Kylmä suihku tuli 110. minuutin kohdalla. Sasha Popovitch ei pysynyt Dawda Bahin syöksyssä mukana ja erotuomari Matias Gestranius vei pallon rangaistuspilkulle. Ilja Venäläinen pisti pallon kylmästi alanurkkaan ja KuPS jäädytti sen jälkeen pelin täysin. Kaivattua tasoitusta ei Tehtaan kentän 1354 katsojaa enää nähnyt.

Hakan ottelut jatkuvat nyt siis Ykkösen puolella. Siellä seuraava kamppailu on tulevana sunnuntaina, kun koskilaiset matkaavat Joensuuhun Jipon vieraaksi.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori (var.), Juuso Salonen, Marco Matrone, Eetu Muinonen (74. Sasha Popovitch (112. Topi Järvi), Juha Pirinen, Jussi Aalto, Venance Zézé, Tomi Petrescu.

Kuvat: Olli Nykänen