AC Kajaani piti Hakaa ahtaalla

AC Kajaani osoitti kotiyleisönsä edessä, että Haka saa taistella tällä kaudella tosissaan jokaisesta sarjapisteestä. Vielä viime kaudella Kakkosta pelannut kajaanilaisjoukkue venyi 2-2 -tasapeliin.

AC Kajaani aloitti ottelun pirteästi ja Saku Pesonen joutui heti alkuminuuteilla torjumaan läpiajon. Pikkuhiljaa koskilaiset saivat juonesta kiinni ja Haka siirtyi johtoon 19. minuutin kohdalla rangaistuspotkusta. Dema asteli pallon taakse ja laukoi kauden toisen osumansa.

Kotijoukkue ei takaiskusta hermostunut vaan iski kahdesti ennen ensimmäisen puoliajan täyttymistä. Ensin Michael Nzekwe tasoitti ja Callistus Chukwu vei isännät johtoon. Maalien välissä Hakan urakkaa hankaloitti Venance Zézén saama punainen kortti.

Toisella puoliajalla Haka haki tasoitusta siirtymällä hyökkäysvoittoisempaan taktiikkaan. Loppuhetkillä myös AC Kajaanin Chukwu ajettiin kentältä ulos ja pelin päätösminuutilla Sami Sanevuori toi Hakan kulmapotkun jälkitilanteesta tasoihin. Alkuun osuma merkittiin Topi Järvelle, mutta Sanevuori pallon lopulta maaliin tyrkkäsi.

Hakan pelit jatkuvat helatorstaina. Silloin pelattava OPS-peli on ensimmäinen niistä Valkeakosken kaupungin tämän vuoden nimikko-otteluista, joihin koskilaisille jaetaan ilmaiset pääsyliput.

Hakan kokoonpano Kajaania vastaan: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi (var.), Regi Nooitmeer (var.), Juuso Salonen, Dema, Marco Matrone, Sakari Saarinen, Juha Pirinen (65. Topi Järvi), Tomi Petrescu (87. Sasha Popovitch), Eetu Muinonen (55. Sami Sanevuori), Venance Zézé (var.+var.=ua).