Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalta vahva kauden avaus

Haka aloitti kautensa Ykkösessä voitokkaasti, kun AC Oulu kaatui Tehtaan kentällä 1169 katsojan edessä lukemin 3-0 (2-0).

Hakan tehopelaaja oli Venance Zézè, joka viimeisteli kaksi maalia. Kauden ensimmäisestä Haka-osumasta vastasi Dema.

Ottelun alku oli tarkkaa peliä ja maalipaikat olivat kortilla. Jussi Aaltoa revittiin rangaistusalueella parinkymmenen minuutin kohdalla, mutta yleisön kohahduksesta huolimatta peli sai jatkua.

Deman maali syntyi komealla kierrevedolla viisi minuuttia ennen taukoa. Zézé puolestaan ehti viimeistelemään hetkeä myöhemmin Hakan toisen maalin, kun Tommi Haanpää epäonnistui palautuksessa maalivahdille ja Zézé ehti väliin. Haanpää ehti melkein pelastamaan Zézén noston maaliviivalta, mutta yritys jäi lopulta puolitiehen.

Ottelun kolmas maali tuli 86. minuutilla. Eetu Muinonen vapautti Zézén läpiajoon, eikä mies paikastaan erehtynyt. Lopussa Tomi Petresculla oli vielä sauma kaunistella lukemina, mutta Petrescun vapaapotku kilahti ristikon väärälle puolelle.

– Kevään ensimmäiset ottelut ovat taistelupelejä. Ilmeeseen pitää olla tyytyväinen. Uskon, että jos tällainen peli-ilme on meillä jatkossakin, niin olemme sarjassa vahvoilla, Hakan päävalmentaja Harri Kampman pohti.

Haka sai viime tipassa Regi Nooitmeerin peliluvan kuntoon ja hollantilainen luuti koskilaisten takalinjoilla koko pelin.

– Seuran johdolle ja etenkin toimitusjohtajalle (Markku Salminen) iso kiitos siitä työstä, minkä he tekivät Regi Nooitmeerin peliluvan kanssa. Nooitmeerin rooli on suuri ja hän saa pelaajat rinnallaan kasvamaan, Kampman sanoi.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Ayiegbusi, Regillio Nooitmeer, Juuso Salonen, Dema, Marco Matrone, Juha Pirinen (75. Eetu Muinonen), Sakari Saarinen, Tomi Petrescu, Venance Zézé, Jussi Aalto (80. Topi Järvi).

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT