KäPa putosi Hakan vauhdista

Kakkosessa pelaava KäPa ei pysynyt Hakan kyydissä Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa Saharan tekonurmella. Valkopaidat jyräsivät 4-0 -voiton ja kohtaavat ensi viikolla neljännesvälierissä vieraskentällä TPV:n.

Haka hallitsi avauspuolikasta selvästi, mutta maalinteko oli hankalaa aina 43. minuutille asti. Tuolloin Venance Zézé vapautti Tomi Petrescun läpiajoon ja Petrescu viimeisteli hallitun osuman.

Toisen puoliajan alussa KäPa sai pientä painetta Hakan maalille, mutta Petrescun toinen onnistuminen ratkaisi pelin. Haka sai epäsuoran vapaapotkun viidestä metristä. Lasse Linjala siirsi pallon sivuun ja Petrescu tälläsi pallon voimalla verkkoon.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Haka kaunisteli lukemia vielä kahdella osumalla. Ensin Ossi Lindeman seurasi hyvin Juha Pirisen epäonnisen rangaistuspotkun ja erotuomarin määräämällä lisäajalla Zézé onnistui rankkarissaan. Ensimmäinen rangaistuspotku määrättiin käsivirheestä, toinen Linjalan kaatamisesta.

Kiivastahtisessa kamppailussa nähtiin tukku varoituksia ja myös kaksi punaista korttia. KäPa lopetti näin pelin vain yhdeksällä pelaajalla.

– Meillä oli hieman vaikeat lähtökohdat peliin, kun Jussi Aalto joutui jäämään pelistä pois pienen vamman vuoksi ja Regi Nooitmeerin pelilupa ei vielä tullut, Hakan päävalmentaja Harri Kampman sanoi.

Kampman nosti hattua koko joukkueelle tasapainoisesta esityksestä.

– Nämä eivät ole ikinä helppoja pelejä. Myös nolla omassa päässä lämmitti, Kampman sanoi.

TPV:n ja Hakan välisen cup-mittelön pelipäivä ja kelloaika ratkeavat lähiaikoina. Lauantaina Haka pelaa harjoitusottelun Lahden akatemiaa vastaan Saharassa kello 11, mutta tuossa pelissä koskilaisten joukkue on varsin junioripitoinen.

Hakan kokoonpano. Saku Pesonen, Dema, Juuso Salonen, Marco Matrone, Olukorede Aiyegbusi, Sakari Saarinen, Juha Pirinen, Venance Zézé, Topi Järvi (82. Ossi Lindeman), Tomi Petrescu (73. Teppo Syrjänen), Lasse Linjala.