Haka hallitusti jatkoon Suomen Cupissa

Hakalla ei ollut vaikeuksia raivata Ilvestä tieltään Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa. Valkopaidat kukistivat tamperelaisvieraat Valkeakosken Saharan tekonurmella lukemin 2-0 (1-0).

Ilves kesti Hakan kyydissä melkein ensimmäisen puoliajan loppuun, mutta pari minuuttia ennen taukovihellystä hurjassa maalivireessä olevat Jussi Aalto iski. Aalto haistoi Tomi Petrescun sivuvaparin  ja pallo oli pian Mikko Kruutin selän takana.

Aalto oli vahvasti esillä myös Hakan toisessa maalissa. Ilveksen puolustaja joutui rikkomaan Aaltoa rangaistusalueella ja mies asteli itse pallon taakse rangaistuspilkulla. Pallo varmasti maaliin ja Haka pääsi kahden maalin karkumatkalle.

Ilves sai tuon maalin jälkeen hieman juonesta kiinni, mutta mitään hätää Hakalla ei ollut. Näin paikka 4. kierrokselle varmistui varsin vaivatta.

Hakan päävalmentaja Harri Kampman oli pääosin suojattiensa esitykseen tyytyväinen, mutta totesi parannettavaa löytyvän.

– Olimme me selvästi parempia, mutta enemmän olisi pitänyt maalipaikkoja pystyä hyödyntämään, Kampman sanoi.

– Johtoasemassa löysäsimme hieman turhan paljon. Enemmän pitää jatkossa löytyä uskallusta, Kampman analysoi.

Cupin seuraavalla kierroksella Haka kohtaa vieraskentällä Maskun.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Ayiegbusi, Sami Sanevuori, Juuso Salonen, Sakari Saarinen, Dema. Tomi Petrescu (56. Juha Pirinen), Marco Matrone, Jussi Aalto (var.), Venance Zézé (var,) (74. Topi Järvi), Lasse Linjala.