Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan ystävät julkaisivat CD-kokoelman

Suomalaisen naisrockin tienraivaaja 1970-luvun alusta ja yhä jatkuvasti aktiivisesti keikkaileva Muska Babitzin  esiintyy Hakan tulevan  CD-kokoelman kärkiraidalla ja nimikkokappaleella Haka-Haka.  Sävelmä on versioitu  Elviksen tunnetuksi tekemästä kappaleesta  Burning Love (säv. Linde), ja sanoitus on Hakan Pallojaoston entisen Edustusjoukkueen joukkueenjohtajan ja  takavuosien puheenjohtajan  Matti Koirasen. Sovittajana on toiminut musiikin monitoimimies  Petri Kokko. Haka-laulun lisäksi kokoelmassa on kymmenen Elviksen muuta klassikkosävelmää kitarayhtye Steelersin esittäminä instrumentaalikappaleina.

– Levy on ollut työn alla muutaman kuukauden, ja kokoelma saadaan myyntiin maaliskuussa. Viimeistään 15.3. sen saa kuullakseen Haka-show’n yleisö, kertoo toteuttajatiimin paikallisena edustajana Matti Koiranen.

Marija  ”Muska”  Babitzin on suomalaisen naisrockin pioneereja, jonka ura alkoi jo 19-vuotiaana ja jatkuu yhä,  runsaat 40 vuotta myöhemmin.  Tunnetun musiikkiperheen vanhimman tyttären ensi levytys oli vuonna 1971  ilmestynyt ”Kirjoita postikorttiin”.  Vuonna 1973 ilmestyivät  ”Krokotiili-rock” ja ”Jambalaya”,  minkä jälkeen Muskan ovatkin  tunteneet  lähes kaikki kotimaisen kevyen musiikkiviihteen ystävät.  1980-luvulla laulaja vietti pitkähkön ajan Los Angelesissa, ja Suomen levytyksissä oli hiljaisempi kausi. Muskasta pitävät niin nuoret kuin vanhemmatkin.  Lavakarisma ja karheanraaka ääni ovat olleet Muskan tavaramerkkeinä koko uran ajan.  Monet hänen hittinsä ovat myyneet platinaa ja kultaa.

– Valitsin melodiaksi Elviksen klassikon Burning Love, etenkin tuon levyn C-osan takia. Toivottavasti kaikilla muillakin Hakan ystävillä ja kannattajilla on yhtä palava rakkaus saada Haka takaisin Veikkausliigaan ja kamppailemaan siellä kirkkaimmista mitaleista.  Riimittelytunnelmaan pääsy onnistui verrattain helposti, kun Hakan pelejä on tullut itsekin seuratuksi vuodesta 1955 alkaen, eli yli puoli vuosisataa.  Esitin tuottajalle Poptori Oy:lle laulajaksi nimenomaan vahvaa tulkitsijaa Muskaa. Ilokseni  tuottajayhtiö ja artisti suostuivat yhteistyöhön Hakaa auttaakseen, Koiranen toteaa.

Levyn tuotto palvelee sekä Hakan juniorityötä että Edustusjoukkueen toimintaa. Hanketta on taloudellisesti osaltaan tukenut vakuutusyhtiö ja pankki LähiTapiola. Kokoelman graafinen suunnittelu on  Tomi Kermisen. Ensimmäinen painos on lukumäärältään kohtalaisen pieni, joten levyhankkeen puuhahenkilöt arvelevat kesän mittaan tarvittavan uusintapainosta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT