Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ja Pallo-Sepot yhteistyöhön

Miesten Ykkösessä pelaava Hakan edustusjoukkue, miesten 3. divisioonan Pallo-Sepot ja Hakan A-juniorit solmivat uuden sopimuksen, jonka tavoitteena on auttaa ennen kaikkea nuoria pelaajia.

– Perusajatuksena on saada nuorille pelaajille rappuset edetä Tehtaan kentälle ja toivottavasti vielä siitäkin eteenpäin, kertoo Hakan edustusjoukkueen kakkosvalmentaja Asko Jussila.

Tarkoituksena on saada joustava yhteistyö seurojen välille. Kolmikantaan sisältyy FC Haka Oy:n ja Pallo-Seppojen farmisopimus. Lisäksi Pallo-Sepoilla ja A-junioreilla on yhteisjoukkuesopimus, ja vielä Sepoilla ja Hakan B-junioreillakin erillinen joukkuesopimus.

Seppojen päävalmentajaksi lähti Teijo Ritonen. Hallituksessa taloustöitä tekee ja maalivahtien valmennukseen lupautunut Timo Westman.

– Yhteistyökuvio on loistava, kunhan saamme sen alkuun jumpattua. A-juniorien ei tarvitse hypätä suoraan Ykköseen tai liigaan, vaan Sepot tarjoaa yhden väliportaan. Se mitä nyt on sovittu, saattaa kiinnostaa pelaajia myös Valkeakosken ulkopuolelta, Timo Westman näkee.

– Kesän otteluohjelmilla on iso merkitys. Toivottavasti me saamme ohjelmat natsaamaan kohdille niin, ettei kovin paljon tule päällekkäisyyksiä pelipäivissä, Jussila katsoo.

Haka-juniorien toiminnanjohtaja Mikko Hatakka uskoo, että suurin vääntö tulee pelaajien liikuttelusta, kun kaikilla kolmella osapuolella on pelejä päällekkäin tai lähekkäin.

– Tämä vaatii paljon pelisilmää ja yhteispeliä valmentajilta, kun he katsovat, kuka nuorista kykenee pelaamaan Sepoissa, Hatakka huomauttaa.

Haka edustusjoukkue voi peluuttaa 3. divisioonassa niitä miehiä, jotka jäävät Tehtaan kentällä vähemmälle peliajalle tai jämäminuuteille.

– Pallo-Sepot tarjoaa näille tärkeitä 90-minuuttisia. Myös loukkaantumisesta toipuneiden miesten pelikykyä pystyy testaamaan Pallo-Seppojen otteluissa, Asko Jussila uskoo.

Asko Jussila vastaa siirroista Hakan edustusjoukkueen puolelta, Pallo-Sepoista päätösvalta on valmentaja Teijo Ritosella, ja viimeisen sanan Hakan juniorien siirroista Seppoihin sanoo valmennuspäällikkö Valeri Popovitsh.

(www.valkeakoskensanomat.fi)

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT