Haka hakee vauhtia Ykkösestä

Jännäksi se meni, mutta niin vain joutuu Haka hakemaan ensi kaudella vauhtia Ykkösestä.

Hakan putoaminen varmistui liigakauden päätöskierroksella, kun Jaro voitti vieraissa TPS:n 2-1. Koskilaisten hieno 1-0 -vierasvoitto VPS:sta oli näin laiha lohtu, kun eroa säilyjän paikkaan jäi yksi piste.

Haka pääsi pelaamaan Vaasassa tunnin ylivoimalla, kun VPS:n O´Brian Woodbine katseli punaista korttia 29. minuutin kohdalla. Neljä minuuttia myöhemmin Haka meni johtoon, kun Dema onnistui maalinteossa. Enempää maaleja ei pelissä nähty.

Kannustuksen puutteesta Hakan sarjapaikka ei jäänyt kiinni, sillä Vaasassa oli yli 250 Hakan kannattajaa jännäämässä omiensa puolesta.

Hakalle tuleva kausi on kolmas kerta vuoden 1950 jälkeen, kun valkomustia värejä ei nähdä maamme pääsarjassa. Edellisillä kerroilla visiitti alemmalla portaalla on ollut vain vuoden mittainen, sillä Koskissa vietettiin nousujuhlia sekä 1973 että 1997.

Hakan kokoonpano VPS:aa vastaan: Kert Kütt, Jarno Mattila, Nana Attakora, Sami Sanevuori, Antti Ojanperä, Dema, Marco Matrone, Juha Pirinen (32. Obi Metzger), Jordan Seabrook, Jonne Hjelm (86. Claudio Matrone), Kris Bright.