Inter synkensi Hakan tilannetta

Inter haki Tehtaan kentältä arvokkaan 2-1 -voiton mestaruustaistoa ajatellen. Hakan tilanne on puolestaan hanakala. Eroa Jaroon on edelleen kolme pistettä, kun kierroksia on enää kaksi pelaamatta.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne näytti vielä Hakan kannalta valoisalta. Dema vei koskilaiset johtoon 22. minuutilla Interin puolustuksen uinahduksen jälkeen.

Toiselle puoliajalla Inter tuli paremmalla sykkeellä ja tasoitus tuli 53. minuutin kohdalla. Mika Ojala ei rangaistuspotkusta erehtynyt.

Hakalla oli kolme, neljä hyvää paikkaa viimeistellä toinen maali, mutta viimeistään maalitolppa oli tiellä. Lopussa Haka pääsi pelaamaan yhden miehen ylivoimalla, kun Friday Obilor ajettiin pois kentältä. Yli 1700 katsojaa odotti Hakan iskevän voittomaalin, mutta toisin kävi.

Kun ottelussa pelattiin jo erotuomarin määräämää lisäaikaa, niin Ojala iski uudemman kerran. Turkulaisten maajoukkuemies tavoitti maalivahti Magnus Bahnen pitkän pallon ja Hakan puolustajien hyökkäysinto kostautui.

Hakan onneksi myös Jaro hävisi oman pelinsä, mutta kiire tulee, mikäli pietarsaarelaisten ohi aiotaan mennä. Haka kohtaa maanantaina kotonaan Hongan, Jaro puolestaan Pietarsaaressa IFK Mariehamnin.

Inter on yhä pisteen kärkijoukkue HJK:n perässä. Maanantaina Turussa pelataan paikalliskamppailu.

Hakan kokoonpano: Kert Kütt, Antti Ojanperä, Nana Attakora, Sami Sanevuori, Jarno Mattila, Dema (var.), Shane Robinson, Lassi Luoto (69. Jonne Hjelm), Juha Pirinen (88. Claudio Matrone), Jordan Seabrook (77. Obi Metzger), Kris Bright.