Haka ei osaa voittaa

Hakan asema Veikkausliigan tyvessä vaikeutui sunnuntaina entisestään. Haka pelasi Kuopiossa KuPS:n kanssa 1-1 -tasapelin ja samaan aikaan Jaro voitti kotonaan FC Lahden 2-1. Hakalla on takana jo 13 ottelua putkeen ilman täyttä pistepottia.

Jumbona majaileva Haka on nyt kolme pistettä Jaron perässä, kun kierroksia on enää kolme jäljellä. Voittoja on siis pakko tulla, jos valkopaidat mielivät uudistaa sarjasopimuksensa.

Kuopiossa Haka hallitsi peliä ja oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä, kun Jonne Hjelm tuikkasi laitaa nousseen Juha Pirisen keskityksen maaliin jo 12. minuutin kohdalla.

Kylmä suihku tuli kuitenkin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista. Pietari Holopainen tavoitti Pyry Kärkkäisen keskialueelta lähettämän vapaapotkun ja ex-Haka onnistui ohittamaan Haka-vahti Kert Küttin.

Haka kohtaa vielä kotonaan Interin ja Hongan sekä vieraissa VPS:n. Jaro loppukauden ohjelma on JJK vieraissa, IFK Mariehamn kotona ja TPS vieraissa. Liigassa alkaa nyt maaottelutauko ja pelit jatkuvat perjantaina 19.10.

Hakan kokoonpano KuPSia vastaan: Kert Kütt, Antti Ojanperä (var.), Nana Attakora (42. Dema), Sami Sanevuori, Jarno Mattila, Shane Mc Faul, Shane Robinson, Juha Pirinen (70. Claudio Matrone), Jonne Hjelm (78. Marco Matrone (var.)), Jordan Seabrook, Kris Bright.