Värikäs klassikko päättyi tasalukemiin

Hakan ja HJK:n välinen liigakamppailu oli pitkästä aikaa klassikon arvoinen. Haka johti ottelua puoliajalla 2-0, mutta HJK tuli väkisin rinnalle ja oli mennä vielä ohikin. Lopulta Tehtaan kentän kosteassa illassa pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Haka meni ottelussa johtoon 18. minuutin kohdalla, kun Shane Robinson ampui rangaistuspotkun varmasti yläkulmaan. Vain kaksi minuuttia tästä ja Klubin verkko soi uudemman kerran. Nyt asialla oli Kris Bright, joka viimeisteli maalin edestä kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle Jordan Seabrookin esityöstä.

Toisen puoliajan alussa nähtiin tilanne, joka puhuttaa pitkään. HJK:n sivurajaheitossa kentällä oli kaksi palloa. Haka keskittyi toiseen ja HJK toiseen. Tilanne päättyi siihen, että Juho Mäkelä paukautti pallon koskilaisten verkkoon ja toi HJK:n peliin mukaan. Haka protestoi tilannetta voimakkaasti, mutta tuomari Mikko Lehtola pysyi päätöksessään hyväksyä maali.

HJK tuli tasoihin vain viisi minuuttia kavennuksesta. Valtteri Moren oli kulmapotkussa oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja puskuosuman myötä valkopaitojen kahden maalin etu oli ajettu kiinni.

HJK:lla oli vielä mahdollisuus täyteen pottiin, kun joukkue sai rangaistuspotkun kymmenen minuuttia ennen peliajan umpeutumista. Akseli Pelvaksen pilkku kimmahti kuitenkin ylärimaan.

Haka nousi tasapelipisteellään pinnan päähän Jarosta, joten putoamistaisto käy kiivaana, kun kierroksia on jäljellä neljä. HJK:lle yksi pinna tiesi kärkipaikan vahvistumista, mutta toisaalta Interillä on vielä tämän kierroksen peli pelaamatta.

Hakan kokoonpano: Kert Kütt, Antti Ojanperä, Nana Attakora, Shane Mc Faul, Jarno Mattila (90. Juuso Salonen), Marco Matrone (var.) (88. Lassi Luoto), Shane Robinson, Juha Pirinen, Jordan Seabrook (79. Obi Metzger), Jonne Hjelm, Kris Bright.