Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Okalla vankka luotto joukkueeseen

Veikkausliiga alkaa Hakan osalta lauantaina Turussa, joten valmistautumisjaksossa on edessä enää viimeiset viritykset. Päävalmentaja Olli Huttusen mukaan joukkueessa on positiivinen vire avausottelun alla.

– Paljon on talven aikana tapahtunut. Viime vuoden päätteeksi näimme, että oli hyvä tilanne uudistaa joukkuetta. Kunnon remontti on tehty ja meillä on kasassa ryhmä, jossa on sopiva sekoitus kokemusta, nuoruutta, taitoa ja nopeutta, Huttunen sanoo.

– Juuri pelaavuuden eteen tässä on tehty töitä. Emme ole pelisysteemissämme mitenkään numeroihin sidottu, joten tarpeen mukaan voimme pelata 4-3-3, 4-4-2 tai joskus jopa muulla taktiikalla, Huttunen painottaa.

Liigacup ei Hakalta mennyt tuloksellisesti parhaalla mahdollisella tavalla.

– Otimme Liigacupin ottelut enemmän yksittäisinä peleinä kuin sarjana. Pelikokemusta haettiin sitä tarvitseville.

Moni joukkue on kärsinyt liigakauden alla loukkaantumisista eikä ilman kolhuja ole säästynyt Hakakaan.

– Meillä on ollut tiettyjä vaikeuksia, mutta niin on ollut muillakin. Tuskin mikään joukkue on täysin valmis liigan alkaessa, Huttunen pohtii.

– Kalle Parviainen palaa heinäkuussa ja Markus Joenmäen sekä Saku Pesosen kohdalla toipumista on edessä vielä kuukausi. Niko Ikävalkoa kuntoutetaan edelleen ja on vaikea sanoa, missä vaiheessa hän tulee täysillä mukaan.

Haka aloittaa kautensa kahdella vierasottelulla, mutta se ei ole Huttusen mielestä ongelma.

– Sarjaohjelman tekeminen on ollut vaativa prosessi nuorten ja naisten EM-kisojen vuoksi. Mielestäni meillä on ihan kohtuullinen otteluohjelma.

Hakan liigakauden avaus TPS:aa vastaan potkaistaan käyntiin Turun Veritas stadionilla lauantaina 18.4. kello 16.00.
huttunen_liigaavaus

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT