Haka koki todellisen nöyryytyksen

Hakan voitottomien otteluiden putki kasvoi jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun TPS oli Turun Kupittaalla vahvempi murskalukemin 9-2 (5-0).
Tappiomarginaali on Hakan suurin Veikkausliigan aikana. Vanhassa SM-sarjassa Haka hävisi aikoinaan KTP:lle 0-8.

Saku Pesonen teki kahden kuukauden tauon jälkeen paluun Hakan tolppien väliin, mutta Pesonen pystyi pitämään maalinsa puhtaana vain kuusi minuuttia. Dennis Okaru hyödynsi puolustuksen virheen ja Pesonen jäi voimattomaksi.

Kolme minuuttia tästä oli Mikko Hyyrysen vuoro kurittaa hakalaispuolustusta ja ennen vartin umpeutumista maalin makuun pääsi myös Aleksi Ristola.

Hyyrysen illan toinen syntyi 22. minuutin kohdalla ja Jaakko Nyberg iski kulmapotkun jälkitilanteesta TPS:n viidennen juuri ennen taukovihellystä.

Sama tahti jatkui toisella puoliajalla. Ristola ja Petteri Pennanen syvensivät Hakan alamäkeä. Kris Brightin kavennus 64. minuutilla oli lyhyt ilo, sillä perään TPS:n Juho Lehtonen ehti maalintekoon. Hakan toisesta osumasta vastasi heti Lehtosen maalin jälkeen Jonne Hjelm ja lopussa Ristola kruunasi iltansa hattutempulla.

Hakan tiivis viikko jatkuu lauantaina Hämeenlinnan Kaurialassa pelattavalla kotiottelulla FC Lahtea vastaan. Putoamistaistoa ajatelleen tuossa pelissä pelataan tärkeistä pisteistä, joten Ristilän suojateilla on todellinen ryhtiliikkeen paikka.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Sami Sanevuori (var.), Juuso Salonen (25. Lassi Luoto), Pauli Kuusijärvi, Marco Matrone (46. Juha Pirinen), Claudio Matrone, Shane Mc Faul (61. Obi Metzger), Jordan Seabrook, Shane Robinson (var.), Jonne Hjelm, Kris Bright.