Haka nousi makeaan tasapeliin

Haka ehti pelata tämän kauden liigassa 20 ottelua putkeen ilman tasapeliä. Sunnuntaina taika murtui ja murtuikin varsin makealla tavalla. Sami Ristilän suojatit nousivat loppuhetken osumalla 2-2 -vierastasapeliin Honkaa vastaan.

Koskilaisten sankareita olivat uudet hankinnat Kris Bright ja Jonne Hjelm, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa Haka-debyytissään.

Haka esitteli avauskokoonpanossa tuoreista nimistä Hjelmin ja Brightin. Jordan Seabrook päästettiin irti toisella puoliajalla. Sairastuvalta kokoonpanoon oli palannut Jarno Mattila, mutta Sami Sanevuori kärsi pelikieltoa.

Viime viikkoina hyvässä vireessä ollut Honka-kärki Tim Väyrynen avasi maalihanat jo 14. minuutin kohdalla Hakan keskuspuolustuksen uinahduksen jälkeen.

Bright kuittasi tuon osuman vain reilua minuuttia myöhemmin. Brightin laukoman maalin saa Honka-vahti Walter Viitala ottaa osin omaan piikkiinsä

Maalikarkelot saivat jatkoa 31. minuutilla. Hongan Jussi Vasara sai tällä kertaa nauttia Hakan puolustuksen virheestä.

Honka painoi vimmatusti toisella puoliajalla ja haki pelille lopullista ratkaisua. Mutta sitten iski Haka. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain pari minuuttia, kun Hjelm liippasi päällään arvokkaan tasoituksen.

Seuraavalla kierroksella Haka kohtaa Olli Huttusen valmentaman VPS:n. Ottelu pelataan tulevana sunnuntaina Vaasan Hietalahdessa.

Hakan kokoonpano: Kert Kütt, Antti Ojanperä, Juuso Salonen, Pauli Kuusijärvi (var.), Jarno Mattila (78. Sasha Popovitch), Shane Robinson (var.), Marco Matrone, Jonne Hjelm, Claudio Matrone (var.) (46. Juha Pirinen), Obi Metzger (var.) (61. Jordan Seabrook), Kris Bright.